Silvestrovská kapustnica
31. 12. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:48)

Zdroj: Archív
SUROVINY: 250 g údeného mäsa, 400 g kyslej kapusty aj so šťavou, 50 g cibule, 1 strúčik cesnaku, 60 g údenej slaniny, 150 g klobásy, 1 lyžica mletej červenej papriky, 200 ml smotany na šľahanie, 30 g hladkej múky, soľ.
POSTUP:
1. Umyté údené mäso dáme variť do 1 litra horúcej vody. Asi po hodine pridáme pokrájanú kyslú kapustu aj so šťavou, nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a všetko spolu uvaríme domäkka.
2. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme, pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a mletú papriku, opražíme a všetko primiešame do kapustnice.
3. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme ju do polievky, zamiešame, podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme. Údené mäso z kapustnice pokrájame na malé kúsky a vložíme späť do polievky.