Štedrovečerná kapustnica
19. 12. 2004, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:33)
Prísady (pre 6 osôb): 500 g údeného mäsa 300 g bravčového mäsa500 g kyslej kapusty 2 cibule, bobkový listmleté čierne a nové korenie, majorán 1 PL pokrájanej údenej slaniny 150 g klobásy, mletá červená paprika 2,5 dl kyslej smotany trocha hrubej múky, soľ
Postup:
1. Údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody a uvaríme takmer domäkka.
2. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nahrubo pokrájanú cibuľu, bobkový list, korenie, majorán a dovaríme.
3. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Nadrobno pokrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou a vlejeme do kapustnice.
4. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trocha múky. Podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme.