Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Štedrovečerná kapustnica

Reklama

Prísady (pre 6 osôb): 500 g údeného mäsa 300 g bravčového mäsa500 g kyslej kapusty 2 cibule, bobkový listmleté čierne a nové korenie, majorán 1 PL pokrájanej údenej slaniny 150 g klobásy, mletá červená paprika 2,5 dl kyslej smotany trocha hrubej múky, soľ

Postup:
1. Údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody a uvaríme takmer domäkka.

2. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, nahrubo pokrájanú cibuľu, bobkový list, korenie, majorán a dovaríme.

3. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Nadrobno pokrájanú slaninu vyškvaríme, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, trochu opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou a vlejeme do kapustnice.

4. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trocha múky. Podľa chuti osolíme a ešte krátko povaríme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS