Syrová omáčka s cestovinovými vretienkami
6. 2. 2005, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:21)
Reklama
Prísady (pre 4 osoby): 200 g syra ricotta alebo lučiny 30 g strúhaného parmezánu 2 strúčiky cesnaku 4 PL polotučnej smotany 2 PL olivového oleja 1 červená paprika 4 jarné cibuľky, soľ mleté čierne korenie
Postup:
1. V mixéri zmixujeme syr ricotta alebo lučinu, pridáme strúhaný parmezán, prelisované strúčiky cesnaku a smotanu.
2. V hrnci zahrejeme olivový olej, pridáme papriku nakrájanú na tenké rezančeky, cibuľky nakrájané na 1 cm hrubé kúsky a 3 minúty opekáme.
3. Pridáme syrovú zmes a dobre ju zahrejeme, nesmie sa však variť. Nakoniec zmes ochutíme soľou a korením.