Vajíčkový koláč
16. 7. 2005, 8:58 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:38)

Zdroj: Archív
Prísady (pre 4 osoby): 850 g mäsitých paradajok 2 cibule 3 PL olivového oleja soľ, mleté čierne korenie sušené oregano 500 g zemiakov 1 červená paprika, 1 žltá paprika 2 PL olivového oleja 1 cibuľa, 5 vajec petržlenová vňať 200 g strúhanky
Postup:
1. Paradajky umyjeme a nakrájame na tenšie mesiačiky. Cibule nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme 1 PL olivového oleja, pridáme cibuľu , krátko opečieme a potom do hrnca vložíme paradajky, ktoré dusíme 45 minút.
2. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky a necháme v osolenej vode zovrieť. Zmiernime oheň, pridáme nakrájané papriky a varíme na slabom ohni 3 minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.
3. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme ju do sklovita. Potom pridáme zemiaky, papriku, strúhanku a pražíme 8 minút.
4. Vo veľkej mise zmiešame vajcia s nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a mletým čiernym korením. Dierkovanou lyžicou preložíme zeleninu k vajciam a dôkladne premiešame.
5. Panvicu, kde bola zelenina, opäť rozohrejeme a vlejeme do nej vaječné zemiaky a upečieme omeletu, alebo zmes vylejeme do malého plechu a dáme zapiecť na 5 minút do rúry.