Zeleninová panvica
8. 5. 2005, 5:08 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:25)
Prísady (pre 4 osoby): 600 ml zeleninového vývaru 200 g predvarených celých pšeničných zŕn 2 strúčiky cesnaku 1 PL postrúhaného ďumbiera 2 PL tmavej sójovej omáčky 1 PL slnečnicového oleja, 1 PL medu 1 PL čínskeho korenia 5 vôní, 1 balíček tofu Zeleninová panvica 2 PL slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku 1 PL postrúhaného ďumbiera, 1 červená paprika 1 pór, 250 g fazuľových klíčkov
Postup:
1. V hrnci necháme zovrieť zeleninový vývar. Pridáme pšeničné zrná a varíme 20 minút na miernom ohni.
2. Medzitým zmiešame v miske roztlačený cesnak, ďumbier, sójovú omáčku, olej, med a čínske korenie. Pridáme nakrájané tofu a v zmesi dôkladne obalíme a necháme marinovať.
3. Na zeleninovú panvicu si vo woku rozohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak, ďumbier, papriku nakrájanú na pásiky, pór nakrájaný na stĺpiky a pražíme 4 minúty. Primiešame klíčky a pražíme ďalšie 3 minúty.
4. Do woku pridáme pšenicu a tofu bez marinády. Potrasieme, kým sa pšenica a marináda dobre nezmiešajú so zeleninou. Dve minúty povaríme a hneď podávame.