Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zeleninová panvica

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): 600 ml zeleninového vývaru 200 g predvarených celých pšeničných zŕn 2 strúčiky cesnaku 1 PL postrúhaného ďumbiera 2 PL tmavej sójovej omáčky 1 PL slnečnicového oleja, 1 PL medu 1 PL čínskeho korenia 5 vôní, 1 balíček tofu Zeleninová panvica 2 PL slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku 1 PL postrúhaného ďumbiera, 1 červená paprika 1 pór, 250 g fazuľových klíčkov





Postup:
1. V hrnci necháme zovrieť zeleninový vývar. Pridáme pšeničné zrná a varíme 20 minút na miernom ohni.

2. Medzitým zmiešame v miske roztlačený cesnak, ďumbier, sójovú omáčku, olej, med a čínske korenie. Pridáme nakrájané tofu a v zmesi dôkladne obalíme a necháme marinovať.

3. Na zeleninovú panvicu si vo woku rozohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak, ďumbier, papriku nakrájanú na pásiky, pór nakrájaný na stĺpiky a pražíme 4 minúty. Primiešame klíčky a pražíme ďalšie 3 minúty.

4. Do woku pridáme pšenicu a tofu bez marinády. Potrasieme, kým sa pšenica a marináda dobre nezmiešajú so zeleninou. Dve minúty povaríme a hneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS