Reklama

Zemiakový šalát s cibuľou

Reklama

Prísady (pre 4 osoby): 800 g ružových zemiakov 80 g cibule, 5 ks nakyslo nakladaných uhoriek 2 PL slnečnicového oleja, 5 PL octu mleté čierne korenie, soľ 1 PL kryštálového cukru

Príprava:
1.Ružové zemiaky umyjeme pod studenou, tečúcou vodou. Potom ich uvaríme v slanej vode, scedíme, ošúpeme a necháme vychladnúť.

2. Cibule očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Nakladané uhorky pokrájame na menšie kocky a vychladené zemiaky nakrájame na kolieska. (Na krájanie zemiakov môžeme použiť a krájač na vajcia).

3. V šalátovej mise zmiešame zemiaky, cibuľu a nakladané uhorky. Pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

4. Pripravíme si zálievku: Zmiešame 2 dl horúcej vody, 1 PL cukru, soľ, olej a 3 PL octu. Horúcu zálievku nalejeme na šalát a necháme ho 30 minút odstáť. Šalát môžeme podávať studený aj teplý.