Zemiakový šalát s cibuľou
2. 10. 2004, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:38)
Prísady (pre 4 osoby): 800 g ružových zemiakov 80 g cibule, 5 ks nakyslo nakladaných uhoriek 2 PL slnečnicového oleja, 5 PL octu mleté čierne korenie, soľ 1 PL kryštálového cukru
Príprava:
1.Ružové zemiaky umyjeme pod studenou, tečúcou vodou. Potom ich uvaríme v slanej vode, scedíme, ošúpeme a necháme vychladnúť.
2. Cibule očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Nakladané uhorky pokrájame na menšie kocky a vychladené zemiaky nakrájame na kolieska. (Na krájanie zemiakov môžeme použiť a krájač na vajcia).
3. V šalátovej mise zmiešame zemiaky, cibuľu a nakladané uhorky. Pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
4. Pripravíme si zálievku: Zmiešame 2 dl horúcej vody, 1 PL cukru, soľ, olej a 3 PL octu. Horúcu zálievku nalejeme na šalát a necháme ho 30 minút odstáť. Šalát môžeme podávať studený aj teplý.