Zemiakový šalát so salámou
5. 11. 2004, 16:09 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:36)
Prísady (pre 4 osoby): 500 g uvarených zemiakov, soľ 100 g šampiňónov, 6 PL slnečnicového oleja 3 póry, 200 g paradajok 100 g červenej fazule (z konzervy) 80 g ementálu, 100 g nakladaných uhoriek 200 g salámy, 150 g kabanosu 100 g nakladaných kukuričiek 1 viazanička petržlenovej vňate 1 strúčik cesnaku, 80 ml bieleho vínneho octu 100 ml zeleninového bujónu, 2 ČL polotučnej horčice mleté čierne korenie
Príprava:
1. Zemiaky varíme v slanej vode 20 minút. Potom ich ošúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtky. V panvici zohrejeme 1 PL oleja, na ktorom 5 minút pražíme nakrájané huby.
2. Póry očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice. Syr nakrájame na kocky. Fazuľu necháme odkvapkať. Uhorky, salámu a kabanos nakrájame na plátky. Kukuričky necháme odkvapkať. Všetky prísady zmiešame.
3. Ocot, bujón, horčicu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie a nakrájanú petržlenovú vňať zmiešame dokopy. Zálievkou zalejeme šalát a necháme najmenej 30 minút odležať.