Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj obyčajná omeleta môže byť omnoho chutnejšia: Inšpirujte sa týmto skvelým nápadom!

Aj obyčajná omeleta môže byť omnoho chutnejšia: Inšpirujte sa týmto skvelým nápadom!

Zdroj: Getty/PeteerS

Reklama

Máte chuť na teplé raňajky, alebo potrebujete rýchlo uvariť večeru? Omeleta je jedným z prvých vďačných tipov.

Suroviny (na jednu porciu)

  • 3 vajcia
  • 1 PL nadrobno nasekanej pažítky
  • 20 g neslaného masla
  • obľúbené prísady (cibuľa, čierne korenie, slanina, šunka, klobása…)

Postup

Vajíčka zľahka rozšľaháme vidličkou alebo metličkou pokým sa nespoja do rovnomernej hmoty. Podľa chuti okoreníme a pridáme čerstvú pažítku

Zatiaľ na stredne veľkej panvici (teflonovej/nerezovej) rozohrejeme maslo na stredne vysokej teplote. Keď začne peniť, pridajte rozšľahané vajíčka a pootáčajte panvicou, aby sa rovnomerne rozliali a jemne ich premiešajte. Pokračovanie na ďalšej strane.

Keď sa vajcia začnú na okrajoch panvice piecť, pomocou plochej varešky ich potiahnite smerom k stredu (bez toho, aby sa potrhali) a nechajte vajíčka pretiecť smerom k okraju.

Zdroj: Getty/Elena_Danileiko

Ilustračný obrázok

Po 30 sekundách by mali byť správne tuhé, ale stále mäkké. Pridajte plnku (klobása, šunka…) do stredu, potom pomocou varešky preložte jednu stranu omelety na plnku.

Vedľa panvice si pripravte tanier na ktorý si pod uhlom celú omeletu jednoducho presuniete prehnutou stranou nadol. Ak obľubujete syr, tak jeho postrúhanou verziou si môžete dochutiť svoju teplú omeletu… a schuti sa do nej pustiť. Dobrou voľbou sú aj bylinky či cherry paradajky.

Autor: Liana Benz

Vyberáme pre vás niečo PLUS