Reklama

Chcete, aby vás váš manžel na rukách nosil: Uvarte mu KLOBÁSKOVÉ JEDLÁ, sú jednoducho PECKA!

Pečená kapusta na pive

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

Reklama

Samozrejme, že taká pečená klobása s horčicou a chlebom je lahôdka sama osebe. No skúste s ňou uvariť tieto dobroty, isto neoľutujete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:15
Remaining Time 0:15
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako si krok za krokom upiecť lahodnú KOKOSOVÚ TORTU, jej CHUŤ dostane každého...
    Zdroj: Canva NCpZ

    Anglické klobásy so ciderom

    4 porcie

    4 ks čerstvých hrubších klobás ● 70 g slaniny ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 petržlen ● 2 stopky zeleru ● 150 ml vývaru ● 1 až 2 ČL hrubozrnnej horčice ● 1 až 2 ČL paradajkového pyré ● čerstvá šalvia ● 1 až 2 jablká ● 150 ml cideru s nízkym obsahom cukru ● 1 PL masla

    Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na panvici, kde pustí tuk. Pridáme klobásy a sprudka ich opečieme zo všetkých strán dozlatista. Preložíme na tanier. Rúru predhrejeme na 180 °C. Do panvice po slanine dáme nasekanú cibuľu, cesnak a orestujeme. Nakrájame petržlen, zeler a pridáme k cibuli. Opekáme spolu asi 5 minút. Vmiešame paradajkové pyré a horčicu, podlejeme ciderom aj vývarom a premiešame. Do panvice vrátime slaninu s klobásami, pridáme pár lístkov šalvie a dáme do rúry piecť asi na 30 až 40 minút. Medzitým nakrájame jablká na osminky, odstránime jadrovník. V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme jablká a opečieme do zmäknutia. Krátko pred dopečením klobás ich pridáme k pokrmu. Hotové jedlo podávame s dobrým chlebíkom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 40 minút

    Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

    Anglické klobásy so ciderom

    Slaný koláč s cibuľovou marmeládou

    4 porcie

    1 rozvaľkané lístkové cesto ● 500 g vínnej klobásy ● 5 červených cibúľ ● 1 PL masla ● 1 PL olivového oleja ● 100 ml pomarančového džúsu ● 1 ČL medu ● 2 až 3 PL jablčného octu ● 1 ČL strúhanej pomarančovej kôry ● za menšiu hrsť rukoly ● 2 PL nasekaných vlašských orechov ● soľ

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme maslo s olivovým olejom, pridáme cibuľu a pozvoľna opekáme. Trvá to asi 15 až 20 minút, pričom občas premiešame. Podlejeme octom a pomarančovým džúsom, vmiešame med a štipku soli. Krátko zvaríme, aby sa tekutina zredukovala. Nakoniec pridáme strúhanú pomarančovú kôru. Rúru predhrejeme na 220 °C. Z lístkového cesta vykrojíme guľatý tvar. Dáme ho na plech vyložený papierom na pečenie a niekoľkokrát popicháme vidličkou. Potrieme časťou cibuľovej marmelády, zhruba polovicu si necháme na podávanie. Navrch stočíme vínnu klobásu a dáme piecť približne na 20 minút, kým sa klobása aj cesto upečú dozlatista. Po vybratí z rúry koláč posypeme nasekanými vlašskými orechmi a nakrájame ho na porcie. Ozdobíme rukolou a podávame so zvyšnou cibuľovou marmeládou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

    Slaný koláč s cibuľovou marmeládou

    Tradičná soľanka

    8 porcií

    ● 300 g mäsa (klobása,saláma, hovädzie, bravčové mäso) ● 200 g kyslýchuhoriek ● 1 cibuľa● 2 strúčiky cesnaku● 1 červená paprika ● 1 zelená paprika● 400 g krájaných paradajokz konzervy ● 200 gparadajkového pyré ● 200 ml kyslej smotany ● 2 bobkovélisty ● 5 zrniečok čiernehokorenia ● 5 zrniečok borievok● 1 ČL mletej papriky ● soľ● mleté čierne korenie ● olej ● olivy podľa chuti

    Mäso aj klobásu nakrájame na menšie kúsky. Kyslé uhorky nakrájame na pásiky. V hrnci rozpálime olej, pridáme mäso a opečieme dozlatista. Pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a spolu opekáme asi 2 minúty. Vmiešame nakrájanú papriku, zelenú aj červenú, a opäť krátko opečieme. Zalejeme krájanými paradajkami, zamiešame pyré, pridáme asi 1 l horúcej vody a dochutíme bobkovými listami, koreninami a mletou paprikou. Osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme asi 30 minút. Občas premiešame. Ako poslednú vmiešame kyslú smotanu (môžeme ju podávať aj bokom), olivy a kyslé uhorky. Krátko ohrejeme a podávame.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 1 hodina

    Pečená kapusta na pive

    4 porcie

    500 g kvasenej kapusty ● 200 g bavorskej bielej klobásy● 350 g údeného bôčika ● 1 cibuľa ● 6 až 8 zemiakov● 2 strúčiky cesnaku ● 250 ml čierneho piva ● 1/2 ČL rasce● olej alebo masť ● horčica na podávanie ● soľ

    Kapustu zlejeme a necháme odkvapkať v sitku. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a pridáme ku kapuste. Osolíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, nasekaný cesnak, posypeme rascou a dobre premiešame. Pekáč vytrieme masťou alebo olejom. Na dno rozložíme kapustu so zemiakmi, zalejeme pivom, osolíme a na vrch poukladáme klobásy a nakrájaný bôčik. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 až 60 minút. Podávame s horčicou.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 60 minút

    Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

    Pečená kapusta na pive

    Talianska salsiccia s fazuľou

    4 porcie

    250 g bielej fazule ● 450 g talianske jklobásy salsiccia ● 5 strúčikov cesnaku ● 2 vetvičky šalvie ● 1 konzerva krájaných paradajok ● 250 g cherry paradajok ● 1/2 ČL cukru ● štipka čili vločiek ● olivový olej ● soľ ● mleté čierne korenie

    Deň vopred namočíme fazuľu do studenej vody, necháme cez noc odležať. Nasledujúci deň vymeníme vodu, pridáme nakrájaný strúčik cesnaku, malú vetvičku šalvie a uvaríme domäkka. Trvá to asi 30 až 40 minút. Uvarenú fazuľu zlejeme a pokvapkáme olivovým olejom. Salsicciu vyžmýkame z črievka tak, aby vnikli malé nepravidelné guľky. Tie sprudka orestujeme na rozohriatom oleji na panvici.Premiestnime na tanier a dáme bokom. Na panvicu pridáme trocha oleja a opečieme na nej nakrájané cherry paradajky. Pridáme nasekaný cesnak a ešte chvíľu opekáme. Zalejeme krájanými paradajkami, pridáme cukor, čili a šalviu. Osolíme, okoreníme a na miernej teplote spolu povaríme asi 5 minút. Pridáme uvarenú fazuľu a necháme spolu ešte pár minút variť.Nakoniec vmiešame guľky z opečenej salsiccie. Podávame s pečivom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 50 minút

    Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

    Talianska salsiccia s fazuľou