Chcete sa na jeseň chutne zahriať? Vyskúšajte RECEPT na najlepšie tekvicové latté!
9. 10. 2022, 15:16

Zdroj: Getty/Evrymmnt
Jeseň a tekvica sa k sebe hodia v tuhej aj tekutej forme. Po koláčoch a polievke aj v príjemnej kávovej forme. Domáca príprava je ľahká a ani veľa nestojí.

Zdroj: Getty/Evrymmnt

Zdroj: Getty/nata_vkusidey

Zdroj: Getty/Mizina
Galéria k článku
Sychravé počasie si vyžaduje väčší denný príjem teplých nápojov. Možno z tohto obdobia poznáte z kaviarní za hranicami tzv. „pumpkin spice latte“. Šikovné gazdinky si ho vedia pripraviť aj v domácich podmienkach.
Tekvicové pyré
Umytú, vydlabanú a na malé kocky nakrájanú hokkaido tekvicu uvarte. Mäkkú dužinu ešte teplú rozmixujte / roztlačte vidličkou na kašu. Hneď nespotrebované pyré viete po vychladnutí pohodlne zamraziť na neskôr, alebo pridaním ostatných ingrediencií z neho dovaríte krémovú polievku.
Domáce tekvicové korenie
(viete ho nahradiť bežným perníkovým korením)
2 PL mletej škorice
2 ČL mletého zázvoru
1 ČL mletých klinčekov
1 ČL mletého muškátového orieška
Postup nájdete na ďalšej strane.
Ako na to: Spolu dobre premiešajte všetku škoricu, zázvor, klinčeky a muškátový oriešok. Hotovú zmes korenia presypte do uzavretej nádoby, kde vám dlhšie vydrží.
Zdroj: Getty/Mizina
Ilustračný obrázok
Takto si pripravíte tekvicové latté (2 šálky):
Pripravte si kávu (strojové espresso alebo zalievanú a tú po chvíli ju preceďte)
Do pripravených šálok pridajte 2,5 PL tekvicového pyré a zalejte horúcou kávou, miešajte dokým sa pyré s nápojom dobre nespojí.
Pridajte podľa chutí javorový sirup
Pridajte 1 ČL tekvicového korenia
Pridajte ½ ČL vanilkového extraktu
Všetko spolu dobre premiešajte.
Na zjemnenie chuti môžete navrch pridať napenené mlieko alebo šľahačku posypanú štipkou tekvicového korenia alebo mletej škorice.
Zdroj: Pexels/Maryam Samadi
Ilustračný obrázok
Osvedčený tip: Pred servírovaním si hrnček zahrejete horúcou vodou, aróma a chute budú omnoho intenzívnejšie.
Autor: Redakcia zenskycas.sk