Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chystáte sa na GRILOVAČKU? Tak to potom určite vyskúšajte tieto SLADKÉ DOBROTY: Sú NÁVYKOVÉ!

Grilované broskyne s mascarpone

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Keď už máte rozpálený gril, pripravte si aj sladký dezert za odmenu. Tieto skvosty sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Skúste tieto ŠŤAVNATÉ tvarohové koláčiky so sezónnym ovocím: NIKTO neodíde hladný!

    Grilované broskyne s mascarpone

    4 porcie

    2 broskyne ● 1 limeta ● 200 g mascarpone ● 40 g hnedého cukru ● 0,4 ml javorového sirupu

    Broskyne rozpolíme, opatrne vyberieme jadro a grilujeme na rozpálenom rošte 4 až 6 minút reznou stranou nadol. Mascarpone vymiešame so šťavou a s kôrou z limety. Broskyne otočíme a reznú stranu posypeme cukrom. Pečieme ďalšie 4 minúty. Podávame s mascarpone preliate javorovým sirupom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas grilovania: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Grilované broskyne s mascarpone

    Grilované škoricové rolky s citrónovou polevou

    10 až 15 kúskov

    1 rozvaľkané lístkové cesto● 100 g masla izbovej teploty ● 50 g trstinového cukru ● 1/2 ČL mletej škorice ● 1 vajce na potretie

    NA POLEVU: šťava z 1 citróna ● práškový cukor podľa potreby

    V miske zmiešame maslo s cukrom a so škoricou. Lístkové cesto rozvinieme, natrieme škoricovým maslom a nakrájame na pásiky široké asi 2 cm. Pásiky cesta obtočíme okolo paličiek na grilovanie a potrieme vajíčkom. Potom ich rozložíme na gril, ten zatvoríme, no paličky priebežne otáčame. Grilujeme dozlatista asi 15 minút. Pripravíme polevu. V miske vymiešame citrónovú šťavu s cukrom. Hotovou polevou polejeme ugrilované rolky a môžeme servírovať.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas grilovania: 15 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    grilované škoricové rolky s citrónovou polevou

    Grilovaný ananás s kokosovým jogurtom

    4 porcie

    1 ananás ● 1/2 šálky hnedého cukru● 1/2 šálky roztopeného masla● 1 ČL škorice

    NA JOGURT: 200 g hustého bieleho jogurtu ● 2 PL strúhaného kokosu● 1 PL kokosového likéru ● kôra z 1 limety

    Ananás očistíme a nakrájame na kolieska. V miske zmiešame maslo, cukor a škoricu. Zmesou dobre potrieme kolieska ananásu. Potretý ananás grilujeme 3 až 4 minúty z každej strany pekne dozlatista. Počas grilovania ho ešte raz potrieme škoricovou zmesou. Pripravíme jogurt. Dobre vymiešame jogurt so strúhaným kokosom, s likérom, limetovou kôrou. Podávame ku grilovanému ananásu.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas grilovania: 8 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

    Grilovaný ananás chutí so šľahačkou

    Hrianky s javorovým sirupom

    4 porcie

    8 plátkov sladkej briošky ● 4 vajcia ● 400 ml mlieka ● 2 PL cukru ● 1 ČL škorice ● 2 PL vanilkového cukru ● štipka soli ● javorový sirup ● čerstvé ovocie na podávanie

    V mise vymiešame vajcia, mlieko, cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Plátky briošky namočíme do zmesi a chvíľu necháme vpiť tekutinu. Len pozor, aby sa úplne nerozmočila. Opekáme priamo na rošte z každej strany 2 až 3 minúty, len dávame pozor, aby nebol oheň priveľmi silný. Polejeme javorovým sirupom a posypeme čerstvým ovocím.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas grilovania: 6 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Sladké hrianky pripravované na grile

    Grilované banány s horkou čokoládou

    4 porcie

    4 banány ● 1 PL hnedého cukru ● korenie chai ● 1 PL roztopeného masla ● 2 PL umu

    NA POLEVU: 100 ml smotany na šľahanie ● 150 g tmavej čokolády ● štipka soli ● hrsť nasekaných pistácií na ozdobu

    Najprv urobíme čokoládovú polevu. V hrnčeku zohrejeme šľahačku pod bod varu a zalejeme ňou nasekanú tmavú čokoládu a štipku soli. Necháme minútku postáť a potom rozmiešame dohladka. Rozpálime gril. V miske zmiešame cukor, korenie chai a soľ. Maslo roztopíme a primiešame cukrovo-koreninovú zmes. Pridáme um a všetko dobre premiešame. Banány rozrežeme pozdĺžne napoly a reznú stranu dobre potrieme umovou zmesou. Grilujeme reznou stranou dole asi 3 minúty. Potom banány otočíme šupkou dole a grilujeme 5 minút. Počas grilovania ich potierame umovou zmesou. Banány uložíme na tanier, polejeme čokoládovou polevou, posypeme nasekanými pistáciami a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas grilovania: 10 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    grilované banány s horkou čokoládou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.