Čo s kopou PARADAJOK, ktoré treba urýchlene spotrebovať? POLIEVKA z pečených paradajok je TOP!
18. 9. 2023, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:21)

Zdroj: Shutterstock
Sladké červené plody majú už to najlepšie za sebou a tak stojíme pred otázkou čo s nimi? Tento recept si zamilujete...
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: MSc. Petronela Forišek Paulová
Polievka z pečených paradajok
3 porcie
650 g paradajok ● 1 cibuľa ● 2 strúčiky cesnaku ● štipka cukru z kokosových kvetov ● 3 PL olivového oleja ● 100 ml bieleho vína ● 1 vetvička rozmarínu ● 1 vetvička tymianu ● 250 ml smotany na šľahanie ● soľ
Z paradajok vyrežeme stonkovú časť, cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame nahrubo a kožu na paradajkách narežeme do kríža. Paradajky, cibuľu, cesnak, cukor, soľ a olej dáme na plech a premiešame. Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Z paradajok stiahneme kožu a na plech nalejeme biele víno. Pečieme ešte 10 minút. Všetko nalejeme do hrnca, pridáme bylinky a ešte povaríme asi 10 minút. Bylinky vyberieme a polievku rozmixujeme.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 40 minút
Čas varenia: 10 minút
Zdroj: Shutterstock
Polievka z pečených paradajok