Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové BROWNIES s cviklou: Tradičná chuť, netradičné zloženie! Tento KOLÁČ si jednoducho zamilujete

Čokoládové BROWNIES s cviklou: Tradičná chuť, netradičné zloženie! Tento KOLÁČ si jednoducho zamilujete

Zdroj: Fitshaker

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Aj keď tieto brownies obsahujú cviklu, vôbec to v nich nie je poznať. Koláčik je mäkučký, chutný a vláčny.

Na 9 väčších kúskov potrebujete:

  • 210 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g trstinového cukru
  • 25 g bio kakaa
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • štipku soli
  • 1 šálku cviklové pyré (približne 2 stredne veľké cvikly, môžeme kúpiť predvarenú vákuovo balenú cviklu)
  • 1 vajíčko
  • 160 g roztopenej horkej čokolády
  • 65 g olivového alebo kokosového oleja
  • 45 g mlieka podľa vlastného výberu
  • ľubovoľnú polevu

Zdroj: Fitshaker

Ilustračný obrázok

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 °C. Štvorcový plech s priemerom 20 alebo 23 cm vystelieme papierom na pečenie.
  • Všetky suché ingrediencie pridáme do stredne veľkej misy a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky. Potom pridáme všetky mokré ingrediencie k suchým a miešame, kým sa nespoja. Cesto by malo byť dosť husté.
  • Cesto nalejeme do pripraveného plechu. Vychladíme cesto a pečieme 15-20 minút. Brownies sú hotové, keď je povrch suchý na dotyk.
  • Podávame s ľubovoľnou polevou.

Autor: Fitshaker.sk

Vyberáme pre vás niečo PLUS