CUKETOVÁ POLIEVKA inak: Vaše chuťové poháriky sa zbláznia od radosti! MŇAM
15. 8. 2023, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:20)

Zdroj: Shutterstock
Záhradky sa nám naplnili cuketami od výmyslu sveta a tak každý recept na spracovanie tejto zdravej dobroty padne vhod. Verte nám, túto polievku si zamilujete...
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Ilustračné foto: Shutterstock
Zdroj: Archív NMH
Galéria k článku

Zdroj: Canva NcpZ
Cuketová s parmezánom
4 porcie
1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 zemiak ● 4 PL olivového oleja ● 1 PL masla ● 500 ml zeleninového vývaru ● 400 g cukety ● 150 ml smotany na šľahanie ● soľ ● mleté čierne korenie ● muškátový oriešok ● 1 PL citrónovej šťavy ● 20 g parmezánu
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Zemiak ošúpeme a nastrúhame nahrubo. V hrnci rozpálime 2 PL oleja spolu s maslom. Pridáme cibuľu a cesnak a opečieme dosklovita. Zamiešame zemiak a krátko podusíme. Zalejeme vývarom a varíme asi 5 minút. Pridáme nakrájanú cuketu a spolu varíme asi 10 minút. Stiahneme z ohňa, pridáme smotanu a rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Podávame pokvapkané zvyšným olivovým olejom a posypané nastrúhaným parmezánom.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Zdroj: Shutterstock
Cuketová polievka s parmezánom