Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cviklové lievance s bryndzou: Zdravé raňajky, ktoré zasýtia aj náročných jedákov

Cviklové lievance s bryndzou: Zdravé raňajky, ktoré zasýtia aj náročných jedákov

Zdroj: Fitshaker.sk

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Nevšedné raňajky, ktoré majú nevšednú farebnú kombináciu. Výborná a najmä zdravá kombinácia chutí.

Na 2 porcie (cca 12 lievancov) potrebujete:

  • 80 g špaldovej múky hladkej
  • 100 g kefíru 1%
  • 7 g prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 vajíčko (z toho bielok vyšľahať so štipkou soli na sneh)
  • 20 g cvikle sušenej mrazom (rozmixujeme na prášok)
  • 10 g ghee masla/BIO kokosového oleja bez vône
  • 50 g 100% ovčej bryndze pasterizovanej
  • 50 g kyslej smotany (14%)

Zdroj: Fitshaker.sk

Ilustračný obrázok

Príprava:

  • Zmiešame v miske múku, kefír, prášok do pečiva, žĺtok a vyšľahaný sneh z bielka.
  • Na záver do toho primiešame prášok zo sušenej cvikly.
  • Následne na panvici roztopíme trošku masla/oleja a tvarujeme lievance, ktoré pečieme z oboch strán cca 2 minúty.
  • Servírujeme s bryndzou a polejeme rozmiešanou kyslou smotanou, ktorú môžeme dochutiť napr. čerstvými bylinkami.

Tip č.1: Výborne budú tiež chutiť, ak bryndzu vymeníme za čerstvý kozí syr a ako prílohu si dáme kopec čerstvej zeleniny.

Tip č.2: Ak by sme chceli použiť nepasterizovanú bryndzu, recept je vhodný pre deti až d 6 rokov.

Doba prípravy: 25 minút

Vhodné od 3 rokov.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

1 657 kJ

396 kcal

19 g

37 g

18 g

5 g

Dobrú chuť!

Autor: Simča Kollárová, Fitshaker.sk

Vyberáme pre vás niečo PLUS