Cviklové lievance s bryndzou: Zdravé raňajky, ktoré zasýtia aj náročných jedákov
25. 3. 2023, 8:30

Zdroj: Fitshaker.sk
Reklama
Nevšedné raňajky, ktoré majú nevšednú farebnú kombináciu. Výborná a najmä zdravá kombinácia chutí.
Na 2 porcie (cca 12 lievancov) potrebujete:
- 80 g špaldovej múky hladkej
- 100 g kefíru 1%
- 7 g prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 vajíčko (z toho bielok vyšľahať so štipkou soli na sneh)
- 20 g cvikle sušenej mrazom (rozmixujeme na prášok)
- 10 g ghee masla/BIO kokosového oleja bez vône
- 50 g 100% ovčej bryndze pasterizovanej
- 50 g kyslej smotany (14%)
Zdroj: Fitshaker.sk
Ilustračný obrázok
Príprava:
- Zmiešame v miske múku, kefír, prášok do pečiva, žĺtok a vyšľahaný sneh z bielka.
- Na záver do toho primiešame prášok zo sušenej cvikly.
- Následne na panvici roztopíme trošku masla/oleja a tvarujeme lievance, ktoré pečieme z oboch strán cca 2 minúty.
- Servírujeme s bryndzou a polejeme rozmiešanou kyslou smotanou, ktorú môžeme dochutiť napr. čerstvými bylinkami.
Tip č.1: Výborne budú tiež chutiť, ak bryndzu vymeníme za čerstvý kozí syr a ako prílohu si dáme kopec čerstvej zeleniny.
Tip č.2: Ak by sme chceli použiť nepasterizovanú bryndzu, recept je vhodný pre deti až d 6 rokov.
Doba prípravy: 25 minút
Vhodné od 3 rokov.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 657 kJ 396 kcal | 19 g | 37 g | 18 g | 5 g |
Dobrú chuť!
Autor: Simča Kollárová, Fitshaker.sk