Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Doprajte si kráľovské raňajky: Po tejto quesadille si oblížete všetky prsty!

Doprajte si kráľovské raňajky: Po tejto quesadille si oblížete všetky prsty!

Zdroj: Istock

Reklama

Quesadilla bohatá na bielkoviny plnená miešanými vajíčkami, fazuľou a bylinkami je ideálna na raňajky, brunch alebo na skorú večeru.

Napriek tomu, že ide o zbožňovanú kombináciu chutí, treba spomenúť, že tento recept je mimoriadne flexibilný. Ak sa ponáhľate, vynechajte bylinky. Ak držíte diétu, zaobídete sa bez syra. Máte chuť na zmenu? K dispozícii je mozzarella s bazalkou či marinády od výmyslu sveta namiesto salsy.

Jednoduchý recept na neodolateľnú raňajkovú quesadillu priniesla blogerka Katie z portálu cookieandkate.com.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Potrebujete:

2 vajcia
Horúca omáčka Cholula (pikantná omáčka dostupná aj u nás)
Štipka soli
⅓ šálky uvarenej fazule
2 čajové lyžičky masla alebo extra panenského olivového oleja
1 lyžica nakrájanej cibule
1 lyžica jemne nasekaného koriandra
1 polievková lyžica nasekaného nakladaného jalapeña (voliteľné)
1 celozrnná tortilla
½ šálky strúhaného syra čedar
Salsa alebo iná omáčka na servírovanie

Jednoduchý postup nájdete na ďalšej strane.

V miske vyšľahajte vajcia s horúcou omáčkou a soľou. Pridajte fazuľu a odstavte.

Maslo rozpustite na stredne veľkej panvici, kým nezačne bublať. Prilejte vaječnú zmes a za stáleho miešania varte, kým vajcia trochu nestuhnú, asi 1 až 3 minúty. Presuňte zmes do misky (vajcia sa dovaria v quesadille). Vmiešajte cibuľku, koriander a jalapeňo.

Príprava quesadilly: V samostatnej veľkej panvici zohrejte tortillu a zasypte ju polovicou nastrúhaného syra. Potom pridajte zmes s vajcom – navrch pridajte zvyšný syr.

Pritlačte prázdnu polovicu tortilly cez plnku so syrom. Nechajte quesadillu uvariť dozlatista a dochrumkava, asi 1 až 2 minúty. V prípade potreby znížte teplotu, aby sa tortilla nepripálila.

Hotovú quesadillu nechajte niekoľko minút vychladnúť, kým stuhne plnka. Potom ju rozkrojte na 2 časti. Ihneď podávajte s vašou obľúbenou salsou alebo horúcou omáčkou.

Autor: Romana Kalická

Vyberáme pre vás niečo PLUS