Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dostali ste chuť na niečo ĽAHKÉ? Tento taliansky kultový ŠALÁT PANZANELLA s broskyňami je TOP!

panzanella s grilovanými broskyňami a paradajkami

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ťažkých horúcich jedál sa nám pri týchto vysokých teplotách vôbec nežiada. A to nevadí. Tento známy taliansky šalát je taký dobrý, že sa ho nebudete vedieť dojesť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V kuchyni s Peťou: postup ako si doma uvariť skvelú čerstvú paradajkovú polievku ako od Taliana

    Panzanella s grilovanými broskyňami

    4 porcie

    3 broskyne ● 500 g paradajok ● 1/4 šálky + 1 PL extra panenského olivového oleja ● 4 šálky chlebových kociek ● 2 PL bieleho vínneho octu ● 1 PL medu ● 1/4 šálky bazalky ● 2 PL estragónu ● 1 PL oregana ● 2 šálky baby špenátu ● 1 šálka šalátových listov ● 1/2 šálky kozieho syra ● morská soľ ● mleté čierne korenie

    Broskyne umyjeme, osušíme, zbavíme kôstky a nakrájame na kocky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dva malé plechy na pečenie vystelieme alobalom. Na jeden plech dáme dve tretiny nakrájaných broskýň. Na druhý plech dáme dve tretiny nakrájaných paradajok, pridáme lyžicu oleja a soľ. Broskyne pečieme 15 minút do polomäkka. Vyberieme z rúry a odložíme. Paradajky pečieme 30 minút, v polovici pečenia premiešame. Vyberieme z rúry a odložíme. Zvyšné paradajky nakrájame napoly. Na tretí plech na pečenie s alobalom dáme kocky chleba. Pokvapkáme olejom, veľkoryso osolíme a posypeme mletým čiernym korením. Upečieme v rúre dozlatista. V mise rozmiešame zvyšné 2 lyžice oleja (podľa potreby viac), ocot, med, nakrájanú bazalku, estragón a oregano. Dochutíme soľou a korením. Pridáme špenát, listy šalátu, broskyne (opečené aj čerstvé), paradajky (opečené aj čerstvé) a kocky chleba. Miešame, kým nie sú celkom pokryté zálievkou. Necháme postáť pri izbovej teplote asi 30 minút, aby sa chute spojili, a potom posypeme syrom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Čas odležania: 30 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    panzanella s grilovanými broskyňami a paradajkami

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.