Reklama

Dostali ste chuť na tradičnú MEDOVÚ TORTU: Tento recept zvládne aj začiatočník!

Medová torta

Zdroj: shutterstock

Reklama

Tradičný medový koláčik s jemným krémom z kondenzovaného mlieka vás prekvapí svojou chutí a jednoduchosťou prípravy.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    LIATY MEDOVNÍK s mandarínkami a čokoládou si zamilujete! Takú dobrotu ste ešte nejedli
    Zdroj: Canva

    Tradičná MEDOVÁ TORTA

    12 kúskov

    NA CESTO: 250 g masla, 3 vajcia, 3 PL medu, 180 g práškového cukru, 400 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny, štipka soli

    NA KRÉM: 360 g zmäknutého masla, 600 g sladeného kondenzovaného mlieka

    Roztopené, no nie horúce maslo premiešame s vajcami, medom a cukrom. Preosiatu múku zmiešame so sódou bikarbónou a soľou. Postupne do tejto zmesi zapracujeme maslovú zmes. Vznikne polotuhé roztierateľné cesto. Cesto rozdelíme na 9 rovnakých dielov a každý diel rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formy s rozotretým cestom vložíme postupne do rúry vyhriatej na 180 °C a každú pečieme približne 10 minút. Po dopečení korpusy stiahneme z plechu a necháme vychladnúť. Medzitým pripravíme krém. Zmäknuté maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom a necháme mierne stuhnúť v chladničke. Pláty cesta postupne vrstvíme jeden na druhý a prekladáme ich krémom z kondenzovaného mlieka. Jeden plát podrvíme na mrveničku a poprášime celý povrch torty. Tortu vložíme do chladničky, najlepšie na noc.

    Čas prípravy: 6 minút

    Čas pečenia: 3x10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Medová torta