Dostali ste chuť na tradičnú MEDOVÚ TORTU: Tento recept zvládne aj začiatočník!
11. 12. 2023, 17:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:23)

Zdroj: shutterstock
Tradičný medový koláčik s jemným krémom z kondenzovaného mlieka vás prekvapí svojou chutí a jednoduchosťou prípravy.
Zdroj: shutterstock
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku

Zdroj: Canva
Tradičná MEDOVÁ TORTA
12 kúskov
NA CESTO: 250 g masla, 3 vajcia, 3 PL medu, 180 g práškového cukru, 400 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny, štipka soli
NA KRÉM: 360 g zmäknutého masla, 600 g sladeného kondenzovaného mlieka
Roztopené, no nie horúce maslo premiešame s vajcami, medom a cukrom. Preosiatu múku zmiešame so sódou bikarbónou a soľou. Postupne do tejto zmesi zapracujeme maslovú zmes. Vznikne polotuhé roztierateľné cesto. Cesto rozdelíme na 9 rovnakých dielov a každý diel rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formy s rozotretým cestom vložíme postupne do rúry vyhriatej na 180 °C a každú pečieme približne 10 minút. Po dopečení korpusy stiahneme z plechu a necháme vychladnúť. Medzitým pripravíme krém. Zmäknuté maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom a necháme mierne stuhnúť v chladničke. Pláty cesta postupne vrstvíme jeden na druhý a prekladáme ich krémom z kondenzovaného mlieka. Jeden plát podrvíme na mrveničku a poprášime celý povrch torty. Tortu vložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Čas prípravy: 6 minút
Čas pečenia: 3x10 minút
Zdroj: shutterstock
Medová torta