MASLOVÉ VAFLE S PEČENÝMI HRUŠKAMI

8 až 10 kúskov

NA CESTO: 270 g hladkej múky ● 1 PL práškového cukru ● 1 balíček prášku do pečiva ● štipka soli ● 400 ml bieleho hustého jogurtu ● 2 veľké vajcia ● 1/2 ČL vanilkovej pasty ● 110 g rozpusteného masla

NA HRUŠKY: 3 stredne veľké hrušky ● 3 PL javorového sirupu ● 1/2 ČL vanilkového extraktu ● 1/3 ČL mletej škorice

Najskôr pripravíme pečené hrušky. Očistíme ich a prekrojíme na polovice. Jadrovníky odstránime a hrušky uložíme na plech. V miske zmiešame javorový sirup, vanilkový extrakt, škoricu a touto zmesou dobre potrieme hrušky. Uložíme ich  rezom nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút, aby hrušky skaramelizovali. Medzitým pripravíme vafle. Zapneme vafľovač. V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme jogurt, vajcia, vanilkovú pastu, vychladnuté maslo a premiešame. Do vafľovača dáme prvú dávku cesta a pečieme dozlatista. Postup opakujeme, kým minieme celé cesto. Na tanier postupne ukladáme vafle, navrstvíme karamelové hrušky, polejeme karamelovou šťavou, ktorá vznikla pri pečení, alebo len posypeme práškovým cukrom.

Čas prípravy: 35 minút

Čas pečenia: 30 minút

MASLOVÉ VAFLE S PEČENÝMI HRUŠKAMI
Zdroj: Laura Witteková