Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Fit MAŠKRTA bez múky: Fantastický rebarborový koláč od Mirky Luberdovej si môžete dopriať bez výčitiek!

Fit MAŠKRTA bez múky: Fantastický rebarborový koláč od Mirky Luberdovej si môžete dopriať bez výčitiek!

Zdroj: Instagram / @mirkaluberdova, Istock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Bývalá misska Mirka Luberdová je nielen krásna a inšpiratívna žena, ale aj silná osobnosť s ohromnými vedomosťami v oblasti zdravého životného štýlu!

Mirkinou špecializáciou je udržiavanie optimálneho, vyváženého zdravia pomocou výživy a správneho životného štýlu nezabúdajúc na recepty našich babičiek. Na stránkach svojho blogu píše, že nie je dôležité spĺňať určitý ideál krásy, dôležité je žiť v zdravom tele, hoc nemá modelkovské miery.

"Človek by sa mal zo seba v prvom rade tešiť a užívať si svoje možnosti a hlavne dar ZDRAVIA," vysvetľuje Luberdová a pripomína, že každý z nás má iný typ postavy a nie každý, kto cvičí a správne je bude vyzerať rovnako. Veď, čo na tom, že nemáte 60 cm v páse, ak je vaše bruško pevné?

Jednou z maškŕt (ktorej v zmysle fit životného štýlu nemusíte odolávať), je rebarborový koláč bez múky. Jeho recept odporúča Mirka Luberdová na svojom Instagrame.

Potrebujete:

  • 3 stonky rebarbore
  • 1 hrsť jahôd
  • 1 miska čučoriedok
  • 1 pohár nesekaných mandlí na drobno
  • 1/2 poháru pekanových orechov
  • 6 lyžíc medu
  • Šťava z jedného citróna + nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra
  • 60 g trstinového cukru
  • 50 g masla alebo kokosového tuku
  • 60 g quinoa vločiek
  • 40 g jemných ovsených vločiek (môžete vynechať a dať len quinoa vločky)

Rebarborový koláč bez múky podľa Mirky Luberdovej:

Postup:

  • Na jednej lyžici kokosového tuku alebo masla opečieme orechy.
  • Pridáme zvyšok roztopeného masla alebo kokosového tuku a vločky. Všetko spolu premiešame s 2 lyžicami medu a cukru.
  • Rebarboru ošúpeme.
  • Odrežeme jej hrubé časti a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme nakrájané jahody a čučoriedky. Dochutíme šťavou a kôrou z citróna alebo pomaranča. Premiešame z 4 lyžicami medu a necháme chvíľku postáť.
  • Zapekaciu misku vytrieme maslom. Na spodok dáme trochu orechovej zmesi. Navrstvíme ovocnú plnku a prikryjeme zvyškom vločiek a orechov.
  • Pečieme na 170 stupňov do zlatista približne 30-40 minút.

Zdroj: Pexels/Kulbir

Ilustračný obrázok

Autor: Romana Kalická

Vyberáme pre vás niečo PLUS