Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Išli ste sa ako deti za babičkinými ŠAMROĽAMI pobiť? Z týchto citrónových ODPADNETE!

Šamrole s bielkovým krémom

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Krehké trubičky plnené našľahaným sladkým snehom patria medzi najobľúbenejšie koláče. A tieto zvládnete upiecť úplne každý!

Šamrole s bielkovým krémom

20 kúskov

1 balíček rozvaľkaného lístkového cesta ● maslo na vymazanie kovových trubičiek ● 1 vajíčko na potretie

NA BIELKOVÝ KRÉM: 3 bielky ● 240 g práškového cukru (+ na posypanie) ● 1 ČL citrónovej šťavy ● 1 ČL citrónovej kôry

Lístkové cesto rozbalíme, uhladíme na pomúčenej doske a radielkom narežeme na pásy široké 1,5 cm. Kovové trubičky namažeme maslom a postupne na každú namotáme pás cesta tak, aby sa okraje prekrývali.

Cesto na trubičkách potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15 až 20 minút. Potom trubičky vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť a povyťahujeme ich z upečených korpusov.

Pripravíme bielkový krém. Bielky, cukor, citrónovú šťavu a kôru dáme do ohňovzdornej misy a položíme nad hrniec s vriacou vodou. Nad parou šľaháme, kým nedosiahneme krásny a lesklý krém s pevnými špičkami.

Odstavíme a ešte 3 minúty šľaháme, aby rýchlejšie vychladol. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a naplníme ním vychladnuté šamrole. Poprášime ich cukrom a môžeme servírovať.

Čas prípravy: 50 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Šamrole s bielkovým krémom

Vyskúšajte aj tento tradičný recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Upečte si s nami dokonale hriešne karamelové veterníky: Iné už nebudete chcieť!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.