Reklama

Išli ste sa ako deti za babičkinými ŠAMROĽAMI pobiť? Z týchto citrónových ODPADNETE!

Šamrole s bielkovým krémom

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Krehké trubičky plnené našľahaným sladkým snehom patria medzi najobľúbenejšie koláče. A tieto zvládnete upiecť úplne každý!

Šamrole s bielkovým krémom

20 kúskov

1 balíček rozvaľkaného lístkového cesta ● maslo na vymazanie kovových trubičiek ● 1 vajíčko na potretie

NA BIELKOVÝ KRÉM: 3 bielky ● 240 g práškového cukru (+ na posypanie) ● 1 ČL citrónovej šťavy ● 1 ČL citrónovej kôry

Lístkové cesto rozbalíme, uhladíme na pomúčenej doske a radielkom narežeme na pásy široké 1,5 cm. Kovové trubičky namažeme maslom a postupne na každú namotáme pás cesta tak, aby sa okraje prekrývali.

Cesto na trubičkách potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15 až 20 minút. Potom trubičky vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť a povyťahujeme ich z upečených korpusov.

Pripravíme bielkový krém. Bielky, cukor, citrónovú šťavu a kôru dáme do ohňovzdornej misy a položíme nad hrniec s vriacou vodou. Nad parou šľaháme, kým nedosiahneme krásny a lesklý krém s pevnými špičkami.

Odstavíme a ešte 3 minúty šľaháme, aby rýchlejšie vychladol. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou a naplníme ním vychladnuté šamrole. Poprášime ich cukrom a môžeme servírovať.

Čas prípravy: 50 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Šamrole s bielkovým krémom

Vyskúšajte aj tento tradičný recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Upečte si s nami dokonale hriešne karamelové veterníky: Iné už nebudete chcieť!

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.