Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Je toto najlepšia hrachová polievka na svete? Uvarte ju podľa TOHTO RECEPTU a presvedčte sa sami!

Je toto najlepšia hrachová polievka na svete? Uvarte ju podľa TOHTO RECEPTU a presvedčte sa sami!

Zdroj: Getty/from_my_point_of_view

Reklama

Hrachová polievka je obľúbenou špecialitou už tisíce rokov, no málokto tuší, kam až siahajú jej korene!

Keď francúzsky kráľ Ľudovít XIV. dostal chuť na polievku z hrachu, na jeho dvore v Château de Saint-Germain-en-Laye sa podávala jej slávna verzia Potage Saint-Germain. V súčasnosti sa hrachová polievka objavuje v kuchyniach po celom svete, no nie všade chutí rovnako. Výnimočný recept objavíte v nasledujúcich riadkoch.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Potrebujete:

• 2 šálky sušeného hrachu
• 1 veľká cibuľa
• 2 jemne nakrájané stonky zeleru
• 1/4 lyžičky papriky
• plátky sušenej šunky podľa preferencií
• 3 stredne veľké mrkvy
• kúsok čerstvého zázvoru

Postup na ďalšej strane.

Ako na to:

• Hrach a vodu priveďte do varu a varte 2 minúty. Potom hrniec prikryte a nechajte stáť približne 1 hodinu.

• Pridajte cibuľu, zeler, korenie a plátky sušenej šunky. Prikryte a varte asi hodinu, alebo kým hrach nezmäkne.

• Odstráňte prebytočný tuk a nakrájajte uvarenú šunku.

• Vráťte ju späť do hrnca a pridajte mrkvu. Prikryte a duste asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne a polievka nebude mať požadovanú konzistenciu.

• Hotovú polievku ozdobte pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Na záver posypte postrúhaným zázvorom. Dobrú chuť!

Autor: Ženský Čas

Vyberáme pre vás niečo PLUS