Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Je toto najlepšia hrachová polievka na svete? Uvarte ju podľa TOHTO RECEPTU a presvedčte sa sami!

Je toto najlepšia hrachová polievka na svete? Uvarte ju podľa TOHTO RECEPTU a presvedčte sa sami!

Zdroj: Getty/from_my_point_of_view

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Hrachová polievka je obľúbenou špecialitou už tisíce rokov, no málokto tuší, kam až siahajú jej korene!

Keď francúzsky kráľ Ľudovít XIV. dostal chuť na polievku z hrachu, na jeho dvore v Château de Saint-Germain-en-Laye sa podávala jej slávna verzia Potage Saint-Germain. V súčasnosti sa hrachová polievka objavuje v kuchyniach po celom svete, no nie všade chutí rovnako. Výnimočný recept objavíte v nasledujúcich riadkoch.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Potrebujete:

• 2 šálky sušeného hrachu
• 1 veľká cibuľa
• 2 jemne nakrájané stonky zeleru
• 1/4 lyžičky papriky
• plátky sušenej šunky podľa preferencií
• 3 stredne veľké mrkvy
• kúsok čerstvého zázvoru

Postup na ďalšej strane.

Ako na to:

• Hrach a vodu priveďte do varu a varte 2 minúty. Potom hrniec prikryte a nechajte stáť približne 1 hodinu.

• Pridajte cibuľu, zeler, korenie a plátky sušenej šunky. Prikryte a varte asi hodinu, alebo kým hrach nezmäkne.

• Odstráňte prebytočný tuk a nakrájajte uvarenú šunku.

• Vráťte ju späť do hrnca a pridajte mrkvu. Prikryte a duste asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne a polievka nebude mať požadovanú konzistenciu.

• Hotovú polievku ozdobte pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Na záver posypte postrúhaným zázvorom. Dobrú chuť!

Autor: Ženský Čas

Vyberáme pre vás niečo PLUS