Pečená ryža so zeleninou a s fetou

4 porcie

1 šálka ryže ● 3 šálky zeleninového vývaru ● 1 cibuľa ● 250 g fety ● 1 mrkva ● 1/2 žltej papriky alebo hokaida ● 1/2 červenej papriky ● 1 veľká paradajka ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 ČL mletej papriky ● 1 ČL vločiek čili ● soľ ● mleté čierne korenie ● petržlenová vňať na posypanie

Cesnak a cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Zapekaciu formu naplníme ryžou a nakrájanou zeleninou. Osolíme a okoreníme. Zeleninový vývar privedieme do varu a nalejeme do zapekacej misy. Posypeme nadrvenou fetou a dáme piecť pri teplote 200 °C na 30 minút. Keď ryža zmäkne a všetka tekutina sa vyparí, formu vyberieme a obsah premiešame. Podávame posypané nasekanou vňaťou.

Čas prípravy: 15 minút

Čas pečenia: 30 minút

Pečená ryža so zeleninou a s fetou
Zdroj: Shutterstock