Reklama

Jemný, vláčny a MEGA ČOKOLÁDOVÝ je tento lahodný koláč s HRUŠKAMI A ORECHMI, MŇAM

Hruškovo-orechový koláč

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Dostali ste chuť na niečo sladké a poriadne jesenné? Tento koláčik splní všetky vaše priania.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    HOKKAIDO koláčik s datľami a s orechovým krémom je dobrota, ktorú MUSÍTE vyskúšať! MŇAM
    Zdroj: Canva NCpZ

    Čokokoláč s hruškami a orechmi

    12 kúskov

    135 g horkej čokolády ● 3 vajcia ● 95 g cukru z kokosových kvetov ● 1 ČL vanilkovej esencie ● 110 ml olivového oleja ● 100 g mandľovej múky ● 1/2 ČL škorice ● 1/4 ČL kardamómu ● 1/4 ČL soli ● 1 zrelá hruška ● 50 g lieskovcov

    Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Čokoládu nasekáme a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme žĺtky, cukor z kokosových kvetov a vanilkovú esenciu dopenista. Pridáme rozpustenú čokoládu a olivový olej a znova dobre premiešame. Zapracujeme múku, škoricu a kardamóm. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. To následne nanesieme do pripravenej formy. Hrušku rozpolíme, vyrežeme jadrovník a nakrájame na tenké plátky, ktoré naukladáme na cesto a zľahka zatlačíme. Posypeme nasekanými lieskovcami a dáme piecť na asi 50 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Hruškovo-orechový koláč