Jemný, vláčny a MEGA ČOKOLÁDOVÝ je tento lahodný koláč s HRUŠKAMI A ORECHMI, MŇAM
15. 10. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:22)

Zdroj: Shutterstock
Dostali ste chuť na niečo sladké a poriadne jesenné? Tento koláčik splní všetky vaše priania.
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
Čokokoláč s hruškami a orechmi
12 kúskov
135 g horkej čokolády ● 3 vajcia ● 95 g cukru z kokosových kvetov ● 1 ČL vanilkovej esencie ● 110 ml olivového oleja ● 100 g mandľovej múky ● 1/2 ČL škorice ● 1/4 ČL kardamómu ● 1/4 ČL soli ● 1 zrelá hruška ● 50 g lieskovcov
Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Čokoládu nasekáme a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. V miske vyšľaháme žĺtky, cukor z kokosových kvetov a vanilkovú esenciu dopenista. Pridáme rozpustenú čokoládu a olivový olej a znova dobre premiešame. Zapracujeme múku, škoricu a kardamóm. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. To následne nanesieme do pripravenej formy. Hrušku rozpolíme, vyrežeme jadrovník a nakrájame na tenké plátky, ktoré naukladáme na cesto a zľahka zatlačíme. Posypeme nasekanými lieskovcami a dáme piecť na asi 50 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 50 minút
Zdroj: Shutterstock
Hruškovo-orechový koláč