Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Keď Vianoce, tak čokoládové? Ak milujete čokoládu, tieto koláčiky s chuťou sviatkov vás dostanú

Brownies stromčeky

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ak nedáte dopustiť na dezerty s čokoládou, ste na správnej adrese. Vyskúšajte tieto dobroty a vianočná atmosféra vás neminie.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Spríjemnite si jeseň týmto chrumkavým JABLKOVÝM KOLÁČOM s KAKAOVOU POSÝPKOU!
    Zdroj: NČpŽ

    Brownies stromčeky

    8 kúskov

    NA CESTO: 4 vajcia ● 150 g krupicového cukru ● štipka soli ● 200 g masla ● 250 g horkej čokolády ● 130 g hladkej múky ● 20 g kakaa ● 100 g mliečnej čokolády

    NA OZDOBU: 50 g bielej čokolády ● farebné cukrovinky

    V mise šľaháme vajcia, cukor a soľ asi 5 minút dokrémova. Horkú čokoládu nasekáme a spolu s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Pridáme do vajcovej zmesi a zamiešame. Múku premiešame s kakaom, preosejeme a zapracujeme do cesta. Mliečnu čokoládu nasekáme a zamiešame do cesta. Nalejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Brownies nemusí byť úplne prepečené, len cesto nesmie tiecť. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na trojuholníky, do každého zospodu zapichneme drievka a ozdobíme rozpustenou bielou čokoládou a cukrovinkami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Brownies stromčeky

    Mega čokoládové cookies

    24 kúskov

    250 g masla ● 140 g krupicového cukru ● 100 g hnedého cukru ● štipka soli ● 2 balíčky vanilkového cukru ● 250 g horkej čokolády ● 2 vajcia ● 300 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 60 g kakaa ● 250 g čokoládových kúskov

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo spolu s krupicovým a hnedým cukrom vymiešame dopenista. Zapracujeme soľ a vanilkový cukor. Horkú čokoládu rozpustíme a zapracujeme do cesta. Pridáme 1 vajce. Múku premiešame s kakaom a práškom do pečiva a zamiešame do cesta. Ako posledné pridáme čokoládové kúsky. Na plech nanesieme rovnako veľké kúsky cesta a pečieme asi 16 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas pečenia: 16 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Mega čokoládové cookies

    Perníková bábovka s čokoládou

    12 kúskov

    NA CESTO: 260 g hladkej múky ● 200 g krupicového cukru ● 90 g kakaa ● 2 ČL sódy bikarbóny ● 1 ČL prášku do pečiva ● 1 ČL perníkového korenia ● 1/2 ČL soli ● 2 veľké vajcia ● 160 ml kefíru ● 80 g kyslej smotany ● 80 ml slnečnicového oleja ● 2 ČL vanilkovej esencie ● 240 ml kávy ● 100 g čokolády s perníkovou plnkou

    NA POLEVU: 200 g horkej čokolády ● 1 ČL kokosového oleja ● brusnice a rozmarín na ozdobu ● práškový cukor na posypanie

    Rúru predhrejeme na 180 °C a formu na bábovku vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Čokoládu nasekáme. Kávu necháme trocha vychladnúť. V mise zmiešame múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu, perníkové korenie, soľ a prášok do pečiva. V druhej mise vyšľaháme vajcia s kefírom, so smotanou, s olejom a vanilkovou esenciou. Pridáme do múčnej zmesi a vymiešame hladké cesto. Postupne, po malých množstvách zašľaháme kávu a nasekanú čokoládu. Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť na 45 až 50 minút. Potom vyberieme, necháme 10 až 15 minút chladnúť a následne vyklopíme na kovovú mriežku. Necháme úplne vychladnúť. Na polevu rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom nad horúcim vodným kúpeľom. Nalejeme na povrch bábovky, ozdobíme brusnicami a rozmarínom a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme trochou práškového cukru.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Perníková bábovka s čokoládou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.