Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kotlíkový guláš pozná hádam každý! No skúšali ste už KOTLÍKOVÉ LEČO? Nie? Tak to treba napraviť

Kotlíkové lečo

Zdroj: Gurmet

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Vyskúšajte na ohníku uvariť aj niečo iné ako len guláš či fazuľovicu. Toto lečo je nielen rýchle, ale aj úžasne chutné...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Kotlíkové lečo

    6 porcií

    1 cibuľa ● 6 farebných paprík ● 4 paradajky ● 4 vajcia ● 150 g klobásy (čabianskej) ● petržlenová vňať na ozdobu ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Papriky a paradajky nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu orestujeme. Pridáme papriky a paradajky a opečieme ich. Osolíme a okoreníme. Zelenina pomerne rýchlo pustí dosť vody, takže ju za občasného premiešania dusíme dostatočný čas, aby sa tekutina odparila. Podľa zrelosti plodov to bude trvať 15 až 25 minút. Kým sa zelenina dusí, klobásu nakrájame na kolieska. V panvici rozohrejeme olej a opečieme ju dozlatista. Čabiansku je lepšie opiecť osobitne, niektoré druhy pustia dosť oleja a lečo by bolo príliš mastné. Klobásku vmiešame k zelenine, pridáme vajcia a miešame, kým sa nespoja s ostatnými surovinami. Nemalo by to trvať viac než niekoľko minút. Hotové lečo ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 35 minút

    Zdroj: Gurmet

    Kotlíkové lečo

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.