Kotlíkové lečo

6 porcií

1 cibuľa ● 6 farebných paprík ● 4 paradajky ● 4 vajcia ● 150 g klobásy (čabianskej) ● petržlenová vňať na ozdobu ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Papriky a paradajky nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu orestujeme. Pridáme papriky a paradajky a opečieme ich. Osolíme a okoreníme. Zelenina pomerne rýchlo pustí dosť vody, takže ju za občasného premiešania dusíme dostatočný čas, aby sa tekutina odparila. Podľa zrelosti plodov to bude trvať 15 až 25 minút. Kým sa zelenina dusí, klobásu nakrájame na kolieska. V panvici rozohrejeme olej a opečieme ju dozlatista. Čabiansku je lepšie opiecť osobitne, niektoré druhy pustia dosť oleja a lečo by bolo príliš mastné. Klobásku vmiešame k zelenine, pridáme vajcia a miešame, kým sa nespoja s ostatnými surovinami. Nemalo by to trvať viac než niekoľko minút. Hotové lečo ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 35 minút

Kotlíkové lečo
Zdroj: Gurmet