Reklama

Krémové mascarpone je pri pečení vždy DOBRÝ NÁPAD: A tieto dezerty sú vďaka nemu FAMÓZNE!

Mini pavlovky s mascarpone a ovocím

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Lahodný taliansky krémový syr sa dokonale hodí do sladkých plniek od výmyslu sveta. Zákusok sa vám bude rozplývať na jazyku.

Pavlovovej tortičky s ovocím

6 kúskov

2 bielky ● 100 g cukru ● 1 ČL škrobovej múčky ● 1 vanilkový struk ● 100 g mascarpone ● 50 ml smotany na šľahanie ● 250 g čučoriedok ● lyofilizované jahody na ozdobu

Rúru predhrejeme na 120 °C. Bielky vyšľaháme dotuha. Cukor premiešame so škrobovou múčkou a zapracujeme do snehu. Spolu šľaháme ešte asi 5 minút, kým sa cukor nerozpustí a nezískame krásny tuhý lesklý sneh. Vanilkový struk prepolíme a vyškrabeme z neho dreň. Zapracujeme ho do snehu. Na plech vystlaný papierom nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka 6 rovnako veľkých kôpok snehu a do každej spravíme lyžicou jamku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 70 minút. Potom rúru vypneme a pusinky necháme vnútri úplne vychladnúť. Na krém vymiešame mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a nanesieme na vychladnuté tortičky. Ozdobíme čučoriedkami a lyofilizovanými jahodami.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 70 minút

Zdroj: Shutterstock

Mini pavlovky s mascarpone a ovocím

Mrkvové mafiny plnené krémom

12 kúskov

NA CESTO: 180 g masla ● 4 vajcia ● 170 g kryštálového cukru ● 4 PL mlieka ● strúhaná citrónová kôra ● 130 g špaldovej hladkej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 40 g mletých mandlí ● 300 g strúhanej mrkvy

NA KRÉM: 500 g mascarpone ● 70 g práškového cukru ● šťava z pol citróna ● 200 ml smotany na šľahanie

Maslo, vajcia, cukor, mlieko, citrónovú kôru podľa chuti a vanilkový cukor vymiešame na hladkú zmes. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, preosejeme na vajcovú zmes a opatrne spolu s mandľami zapracujeme. Nakoniec zamiešame nastrúhanú mrkvu. Cesto nanesieme na plech vystlaný papierovými košíčkami. Pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Na krém vymiešame metličkou mascarpone, práškový cukor, šťavu z citróna a smotanu na šľahanie na hladkú zmes. Vychladnuté mafiny priečne prepolíme a na spodnú časť nanesieme asi jednu lyžicu krému. Priklopíme vrchnou časťou mafinov a môžeme podávať.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Mafiny s mascarpone krémom

Vyskúšajte aj tento sladký dezert do ruky:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RELÁCIA: V kuchyni s Peťou: Rýchle čokoládové kvetinky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.