Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ľahké menu na horúce slnečné dni: PLNENÁ PAPRIKA, TVAROHOVÝ KOLÁČ - Letné hody ako sa patrí...

Pečená paprika plnená syrom

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Čo by to bolo za leto bez ľahkých ale zato chutných dobrôt. A tieto recepty presne také sú...

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    OBRÁTENÝ HRUŠKOVÝ koláč vás dostane svojou chrumkavosťou a šťavnatosťou! MŇAM
    Zdroj: Canva NcpZ

    RAŇAJKY

    Jablkový crumble s kokosom

    2 porcie

    2 jablká ● 80 g ovsených vločiek ● 30 g mandľovej múky ● 20 g kokosového oleja ● 2 PL strúhaného kokosu alebo lupienkov ● 30 g brezového cukru ● 40 ml mandľového mlieka ● trocha škorice

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na menšie kocky. V mise zmiešame ovsené vločky, múku, mandľové mlieko, kokosový olej, kokos aj brezový cukor. Do zapekacej formy nasypeme jablká, postriekame olejom v spreji a posypeme škoricou. Premiešame rukami a na povrch nanesieme pomocou lyžice mrveničkovú zmes. Pečieme asi 15 minút.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 15 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Jablkový crumble s kokosom

    POLIEVKA

    Šampiňónová s kelom

    4 porcie

    1 cibuľa ● 3 strúčiky cesnaku ● 2 mrkvy ● 200 g šampiňónov ● 400 g kelu ● 4 PL olivového oleja ● 1 l zeleninového vývaru ● soľ ● mleté čierne korenie ● čili vločky ● trocha kôpru alebo petržlenovej vňate na posypanie

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Mrkvu nakrájame. Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kel nakrájame, ale môžeme aj nechať vcelku. V hrnci rozhorúčime 2 lyžice oleja, pridáme cibuľu, cesnak aj mrkvu a opekáme asi 4 minúty. Pridáme huby a kel a ešte chvíľu spolu opekáme. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Varíme, kým kel nezmäkne, čo je asi 15 minút. Osolíme, okoreníme a môžeme pridať aj čili vločky. Po ukončení varenia vysypeme nasekané bylinky a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Šampiňónová polievka s kelom

    Zdieľať

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      HRUŠKOVÝ OBRÁTENÝ KOLÁČ vás dostane svojou jednoduchosťou a dokonalou chuťou!
      Zdroj: Canva

      HLAVNÉ JEDLO

      Pečená paprika plnená syrom

      4 porcie

      7 menších paprík rôznych farieb ● 200 g syra cottage ● 2 vajcia ● 150 g syra feta ● 400 g šalátu ● oregano ● 45 g olivového oleja ● 45 g jablčného octu ● soľ ● mleté čierne korenie

      Z paprík orežeme stonky a vydlabeme vnútro. Rúru predhrejeme na 175 °C. V mise zmiešame cottage s vajcami a pridáme nadrobenú fetu. Osolíme, okoreníme a pridáme trocha oregana. Premiešame a zmes nanesieme do vydlabaných paprík. Priklopíme stonkami a poukladáme do zapekacej formy. Pečieme asi 20 až 25 minút, kým sa pekne neprepečú. Podávame so šalátom pokvapkaným olivovým olejom a jablčným octom.

      Čas prípravy: 20 minút

      Čas pečenia: 25 minút

      Zdroj: Shutterstock

      Pečená paprika plnená syrom

      NIEČO SLADKÉ

      Krupicový koláč s vanilkovým pudingom

      4 porcie

      250 g varenej krupice ● 250 g nízkotučného tvarohu ● 20 g vanilkového pudingu v prášku ● 50 g trstinového cukru ● 1 vajce ● 25 g hrozienok ● 25 g horkej čokolády na poliatie

      Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme si formu na chlebík, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. V miske spolu premiešame všetky ingrediencie okrem čokolády a zmes nalejeme do pripravenej formy. Koláč pečieme asi 30 minút dozlatista. Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy. Povrch polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme ovocím.

      Čas prípravy: 15 minút

      Čas pečenia: 30 minút

      Zdroj: Shutterstock

      Krupicový koláč s vanilkovým pudingom

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.