Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lahodne chutné, presne také sú naše NADÝCHANÉ DEZERTY: CITRÓNOVÚ PENU z Dánska si ZAMILUJETE!

Avokádová pena so škoricou

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Farebné penové dezerty potešia oko aj vaše maškrtné jazýčky. Pritom ich príprava je až smiešne jednoduchá...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ľahký, šťavnatý a taký CHUTNÝ: Tento JAHODOVÝ KOLÁČ BEZ CUKRU a múky si zamilujete!
    Zdroj: Canva NČpŽ

    Dánska citrónová pena

    4 porcie

    4 žĺtky ● 125 g krupicového cukru ● 4 plátky želatíny ● 2 citróny ● 250 ml smotany na šľahanie ● 4 bielky ● citrónová kôra na ozdobu

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom na svetlú penu. Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút, potom ju vymačkáme a následne rozpustíme v šťave z 2 citrónov nad horúcim vodným kúpeľom. Nevaríme! Smotanu vyšľaháme dotuha a zapracujeme do žĺtkovej zmesi, opatrne zamiešame želatínu a nakoniec nadľahčíme vyšľahaným snehom z bielkov. Nanesieme do pripravených pohárov alebo misiek a dáme najmenej na 1 hodinu do chladničky. Podávame ozdobené citrónovou kôrou.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas chladenia: 1 hodina

    Zdroj: Shutterstock

    Dánska citrónová pena

    Avokádová pena so škoricou

    4 porcie

    2 avokáda ● 3 PL kakaa ● 3 PL agávového sirupu ● 6 PL mlieka ● 1/4 ČL mletej škorice ● ovocie a čokoláda na ozdobu

    Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro a dužinu vyškrabeme lyžicou. Spolu so sirupom, s kakaom, mliekom a so škoricou dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú krémovú zmes. Opatrne nanesieme do pripravených misiek a posypeme ovocím a nasekanou čokoládou. Skvele chutí aj vychladená, skúste ju dať aspoň na hodinu-dve do chladničky.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Avokádová pena so škoricou

    Čokoládová pena s čerešňami

    4 porcie

    1/2 pohára zaváraných čerešní ● 1/2 ČL škrobovej múčky ● 175 g horkej čokolády ● 30 ml mlieka ● 250 g smotany na šľahanie

    Čerešne, až na zopár kúskov, ktoré si odložíme na ozdobu, dáme do hrnca aj so šťavou a za stáleho miešania privedieme do varu. Škrobovú múčku vymiešame s 1 PL vody a zamiešame do čerešní. Keď sa zmes jemne zahustí, stiahneme ju z ohňa a necháme úplne vychladnúť. Z čokolády nastrúhame asi 20 g na malé hobliny, zvyšok nasekáme. Zohrejeme mlieko. Nasekanú čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a za stáleho miešania pridáme horúce mlieko. Zmes necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do čokolády. Spolu s čerešňovým pudingom nanesieme do pohárov a posypeme čokoládovými hoblinkami a odloženými čerešňami. Dáme na 2 hodiny do chladničky.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Čokoládová pena s čerešňami

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.