Máme pre vás dokonalý LETNÝ recept na cestoviny: Tá CITRÓNOVÁ OMÁČKA je bomba!
8. 8. 2023, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:19)

Zdroj: shutterstock
Rýchle a osviežujúce, presne také musia byť recepty, nad ktorými sme v lete ochotní tráviť čas v kuchyni. Toto je jeden z nich...
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NcpZ
Cestoviny s lososom a citrónovou omáčkou
4 porcie
250 g lososa ● 1 strúčik cesnaku ● 3 jarné cibuľky ● 1 citrón ● 250 g brokolice ● 3 PL olivového oleja ● 50 ml suchého bieleho vína ● 1/2 ČL zeleninového bujónu ● 150 g smotanového syra ● 2 PL mlieka ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 PL strúhaného parmezánu ● 350 g cestovín ● bylinky na posypanie
Lososa nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a nasekáme najemno. Jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Citrón umyjeme pod horúcou vodou, nastrúhame z neho kôru a potom vytlačíme šťavu. Na panvici rozhorúčime 1 PL oleja, pridáme cesnak a cibuľku a opečieme. Zalejeme bielym vínom a asi minútu povaríme. Pridáme 250 ml vody, mlieko, bujón aj smotanový syr. Vymiešame dohladka a dochutíme soľou a korením. Zamiešame parmezán a citrónovú kôru. Varíme asi 8 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu, asi 5 minút pred koncom varenia pridáme brokolicu a zlejeme. Na 2 PL oleja opečieme lososa zo všetkých strán. Osolíme a okoreníme. Pridáme do omáčky spolu s cestovinami a brokolicou, premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou, posypeme bylinkami a podávame.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Zdroj: shutterstock
Cestoviny s lososom a citrónovou omáčkou

Zdroj: Canva NCpZ