Reklama

Máme pre vás dokonalý LETNÝ recept na cestoviny: Tá CITRÓNOVÁ OMÁČKA je bomba!

Cestoviny s lososom a citrónovou omáčkou

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Rýchle a osviežujúce, presne také musia byť recepty, nad ktorými sme v lete ochotní tráviť čas v kuchyni. Toto je jeden z nich...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    PASTIERSKY KOLÁČ miluje v Británii každý a našu LETNÚ verziu si zamilujete aj vy!
    Zdroj: Canva NcpZ

    Cestoviny s lososom a citrónovou omáčkou

    4 porcie

    250 g lososa ● 1 strúčik cesnaku ● 3 jarné cibuľky ● 1 citrón ● 250 g brokolice ● 3 PL olivového oleja ● 50 ml suchého bieleho vína ● 1/2 ČL zeleninového bujónu ● 150 g smotanového syra ● 2 PL mlieka ● soľ ● mleté čierne korenie ● 2 PL strúhaného parmezánu ● 350 g cestovín ● bylinky na posypanie

    Lososa nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a nasekáme najemno. Jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Citrón umyjeme pod horúcou vodou, nastrúhame z neho kôru a potom vytlačíme šťavu. Na panvici rozhorúčime 1 PL oleja, pridáme cesnak a cibuľku a opečieme. Zalejeme bielym vínom a asi minútu povaríme. Pridáme 250 ml vody, mlieko, bujón aj smotanový syr. Vymiešame dohladka a dochutíme soľou a korením. Zamiešame parmezán a citrónovú kôru. Varíme asi 8 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu, asi 5 minút pred koncom varenia pridáme brokolicu a zlejeme. Na 2 PL oleja opečieme lososa zo všetkých strán. Osolíme a okoreníme. Pridáme do omáčky spolu s cestovinami a brokolicou, premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou, posypeme bylinkami a podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Cestoviny s lososom a citrónovou omáčkou

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Upečte si obľúbenú dobrotu britskej kráľovskej rodiny: Mäsko pod zemiakovou perinkou je TOP!
      Zdroj: Canva NCpZ

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.