Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máme pre vás jednoduché, chutné a ľahké dobroty na celý deň: MRAZENÉ BANÁNOVÉ BONBÓNY sú BOMBA!

Mrazené banánové bonbóny

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Vymýšľať na každý deň jedlá, ktorá nasýtia celú rodinu a ešte sú k tomu chutné a zdravé je ťažký oriešok. No verte, že tieto recepty si zamilujete...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Sladké letné pokušenie pre všetkých maškrtníkov: PIŠKÓTOVÁ TORTA s OVOCÍM
    Zdroj: Canva NCPZ

    Nátierka liptauer

    4 až 5 porcií

    100 g masla ● 1 PL kapár ● 1 červená paprika ● 1 ČL mletej papriky ● 250 g tvarohu ● 2 červené cibule ● štipka soli ● štipka mletého čierneho korenia ● 2 PL kyslej smotany ● 1 strúčik cesnaku ● 1 kyslá uhorka ● 1 ČL horčice ● 1 PL petržlenovej vňate

    V miske vymiešame tvaroh, horčicu, kyslú smotanu a zmäknuté maslo. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme a spolu s cibuľou a kaparami zapracujeme do nátierky. Papriku opláchneme a dužinu nakrájame na malé kocky. Rovnako nakrájame kyslú uhorku. Pridáme do tvarohovej zmesi. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Nakoniec zapracujeme nasekanú petržlenovú vňať. Dáme na hodinu či dve do chladničky odležať. Podávame s celozrnným pečivom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Nátierka Liptauer

    Zeleninové minestrone

    4 porcie

    2 mrkvy ● 1 cuketa ● 3 PL hrášku ● 2 cibule ● 1 strúčik cesnaku ● 400 g paradajok ● 2 PL olivového oleja ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 1 l zeleninového vývaru ● 150 g malých cestovín ● soľ ● 1 PL sušených talianskych byliniek (petržlenová vňať, bazalka, tymian, oregano) ● mleté čierne korenie ● 1 ČL citrónovej kôry ● 30 g parmezánu na podávanie

    Mrkvu ošúpeme a nakrájame. Cuketu opláchneme a nakrájame na menšie kúsky. Hrášok opláchneme horúcou vodou a ihneď schladíme studenou. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Paradajky opláchneme, ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a cesnak a krátko opekáme dosklovita. Zamiešame paradajkový pretlak a zľahka opečieme. Vmiešame nakrájané paradajky a zalejeme vývarom. Pridáme mrkvu, hrášok a varíme asi 8 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode. Pridáme nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením. Asi po 4 minútach varenia vmiešame cestoviny aj citrónovú kôru. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Zeleninové minestrone

    Zapekaná brokolica s kuracími prsami

    4 porcie

    400 g kuracích pŕs ● 3 PL olivového oleja ● 2 menšie cibule ● 2 brokolice ● 200 ml kuracieho vývaru ● 1/2 ČL tymianu ● 200 g cottage syra ● 100 g strúhanej goudy ● soľ ● mleté čierne korenie ● cestoviny na podávanie

    Kuracie prsia nakrájame. Na panvici rozpálime tretinu oleja, pridáme mäso, osolíme a okoreníme a opekáme asi 5 minút. Vyberieme a dáme bokom. Do výpeku pridáme olej a rozpálime. Cibuľu ošúpeme a nasekáme na­jemno. Dáme do oleja a opekáme niekoľko minút. Zalejeme vývarom, pridáme tymian a povaríme asi 5 minút. Brokolicu natrháme na ružičky a asi 2 minúty blanšírujeme v osolenej vode. Scedíme a dáme spolu s mäsom do zapekacej misy. Zalejeme cibuľovou omáčkou, posypeme cottage syrom aj nastrúhanou goudou. Pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút. Podávame s uvarenými cestovinami.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Zapekaná brokolica s kuracími prsami

    Mrazené banánové bonbóny

    12 kúskov

    3 banány ● 200 g horkej čokolády ● 75 g arašidového alebo mandľového masla

    Banány ošúpeme, prepolíme a nakrájame na tretiny alebo štvrtiny. Reznú stranu potrieme orechovým maslom a priklopíme k sebe. Dáme do mrazničky. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Plnené banány namočíme do čokolády a necháme stuhnúť. Skladujeme v mrazničke.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas mrazenia: 30 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Mrazené banánové bonbóny

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Využite letnú sezónu čerstvého OVOCIA naplno: PO tento TORTE sa len tak zapráši...
      Zdroj: CAnva NCPZ

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.