MARHULE a TVAROH, to je dvojka, ktorá zaručuje sladký pôžitok: Tento CHEESECAKE je DOKONALOSŤ!
18. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:07)

Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte tento lahodný "TVAROHÁČ", sladký krém a kyselkavé marhule z neho robia dokonalý letný dezert.

Tvarohový cheesecake s marhuľami
10 kúskov
NA CESTO: 300 g hladkej múky ● 200 g studeného masla ● 100 g krupicového cukru ● 1 vajce ● 2 ČL strúhanej citrónovej kôry
NA PLNKU: 500 g tvarohu ● 250 g kyslej smotany ● 200 g smotanového syra ● 4 vajcia ● 1 balíček vanilkového pudingu ● 1 citrón ● 120 g krupicového cukru ● 500 g marhúľ
Na cesto dáme do misy múku, maslo nakrájané na kocky, vajce, cukor a citrónovú kôru. Vypracujeme mrveničku a následne rukami cesto. Dáme aspoň na 30 minút do chladničky. Na plnku vymiešame tvaroh, syr a smotanu spolu s vajcami, vanilkovým pudingom, kôrou, so šťavou z citróna a s cukrom na hladkú zmes. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Formu s priemerom 26 cm vytrieme maslom a vysypeme trochou múky. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na kruh väčší, ako je forma. Prenesieme do formy, pričom vytvarujeme aj okraje. Do cesta nalejeme tvarohovú plnku a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Potom vyberieme a obložíme rozpolenými marhuľami, reznou stranou nadol. Pečieme ďalších 30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Čas prípravy: 20 minút
Čas odležania: 30 minút
Čas pečenia: 50 minút
Zdroj: Shutterstock
Cheesecake s tvarohom a marhuľami