Maškrtiť bez výčitiek?! S týmto pudingom to bude HRAČKA: Potrebujete len tieto ingrediencie...
21. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: Shutterstock
Nájsť zdravé recepty, ktoré nielenže dobre vyzerajú, ale aj chutia, vie byť oštara. Nie však s nami. Vyskúšajte tie naše a neobanujete.
Raňajky
Banánový chlebík s čokoládou
10 až 12 kúskov
4 až 5 prezretých banánov ● 140 g hladkej múky ● 140 g špaldovej hladkej múky ● 1 ČL sódy bikarbóny ● 1 ČL prášku do pečiva ● 1/2 ČL soli ● 120 ml rastlinného oleja ● 200 g trstinového cukru ● 2 vajcia ● 3 PL jogurtu ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 100 g čokoládových toliarikov
Formu na chlebík vytrieme maslom a rúru vyhrejeme na 175 °C. V mise zmiešame oba druhy múky, sódu, prášok do pečiva a soľ. V druhej mise zmiešame olej a cukor, zapracujeme vajcia. Pridáme roztlačené banány a dobre premiešame. Zapracujeme múčnu zmes, jogurt a vanilkový extrakt. Vmiešame dve tretiny čokoládových toliarikov a nanesieme do formy. Posypeme zvyšnou čokoládou a pečieme asi 50 minút. Necháme vychladnúť.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 50 minút
Zdroj: Shutterstock
Banánový chlebík s čokoládou
Polievka
Šošovicová s kokosom
4 porcie
2 cibule ● 2 strúčiky cesnaku ● 200 g červenej šošovice ● 1 PL mletej papriky ● 1 PL korenia karí ● 1 ČL kurkumy ● 400 ml kokosového mlieka ● 400 g sekaných paradajok z konzervy ● 400 ml vývaru ● 1 ČL agávového sirupu ● slnečnicový olej ● soľ ● mleté čierne korenie ● petržlenová vňať na posypanie
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. V hrnci rozpálime trocha oleja, pridáme cibuľu a osmažíme dosklovita. Vmiešame cesnak a červenú šošovicu, posypeme paprikou, karí a kurkumou. Krátko opražíme. Zalejeme kokosovým mliekom, paradajkami a vývarom. Varíme na miernom ohni 20 až 25 minút, kým šošovica nezmäkne. Osolíme, okoreníme a dochutíme agávovým sirupom. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 30 minút
Zdroj: Shutterstock
Polievka z červenej šošovice
Hlavné jedlo
Plnené cukety so syrom a s hubami
4 porcie
4 ČL masla ● 500 g šampiňónov ● 2 veľké červené papriky ● 8 PL smotany na šľahanie ● 180 g strúhaného syra ● mleté čierne korenie ● soľ ● 2 cukety ● 1 cibuľa
Cuketu rozpolíme a vnútro vyškrabeme. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na panvici rozpálime maslo a cibuľu na ňom opečieme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na menšie kocky. Papriku rozpolíme, vyberieme jadrovník a nakrájame na malé kocky. Papriku aj šampiňóny premiešame so smotanou a pridáme k cibuli. Krátko opečieme, dochutíme soľou a korením a nanesieme do pripravených cukiet. Posypeme syrom a pečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 10 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Plnené cukiny
Niečo sladké
Avokádovo-banánový puding
4 porcie
2 zrelé avokáda ● 3 zrelé banány ● 4 PL kakaa ● 2 PL medu ● 1 PL vanilkovej esencie ● 125 g čučoriedok ● hrsť nesolených pistácií
Avokáda rozpolíme, vyberieme jadro a dužinu nakrájame na menšie kocky. Dáme spolu s nakrájanými banánmi do mixéra a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme kakao, med a vanilkovú esenciu a zamiešame. Do pohárov nasypeme za hrsť čučoriedok, nanesieme puding a posypeme nasekanými pistáciami.
Čas prípravy: 10 minút
Čas chladenia: 3 hodiny
Zdroj: Shutterstock
Avokádový puding
Vyskúšajte aj tento recept:
