Máte doma hrudku OVČIEHO SYRA a neviete čo s ním? Skúste ho UGRILOVAŤ: ODPADNETE, aké je to...
1. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:07)

Zdroj: Vermillon
Tradičný ovčí syr je dobrota sama o sebe. Ak ste si ho kúpili viac, skúste si z neho pripraviť tento burger. Zbláznite sa, aký je dobrý...
Burger s grilovaným ovčím syrom
4 porcie
4 menšie mladé cvikly ● čerstvá alebo nakladaná kapia ● 3 PL octu ● 1 PL cukru ● 1 strúčik cesnaku ● 4 ovčie alebo iné polotvrdé syry (halloumi, mliečna kocka) ● 4 žemle ● plnotučný jogurt ● kyslá smotana alebo majonéza ● listy rukoly ● mleté čili (nemusí byť) ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej ● maslo
Umyté a osušené cvikly obalíme v oleji, osolíme, okoreníme, zabalíme do hliníkovej fólie a pečieme na pahrebe 60 až 90 minút. Upečená cvikla sa dá ľahko prepichnúť nožom. Fóliu otvoríme, necháme cviklu mierne vychladnúť, ošúpeme ju a nakrájame na plátky. Čerstvú kapiu očistíme, nakrájame na väčšie kusy, obalíme v oleji, sprudka ugrilujeme, dáme do misy spolu s octom, cukrom a jemne popučeným cesnakom a prikryjeme potravinovou fóliou. Necháme marinovať. Ak chceme, kapiu ošúpeme. Syr pozdĺžne rozkrojíme, potrieme olejom a z oboch strán sprudka opečieme na grile. Žemle rozkrojíme, z vnútorných strán opečieme na masle alebo oleji, potrieme ochuteným jogurtom alebo smotanou (vymiešame so soľou, s korením, mletým čili), prípadne majonézou a obložíme grilovaným syrom, nakrájanou nakladanou kapiou, plátkami cvikly, listami rukoly a ihneď podávame.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 90 minút
Zdroj: Vermillon
BURGER S GRILOVANÝM OVČÍM SYROM A MLADOU CVIKLOU