Ovocná koža

40 kúskov

300 g malín alebo čučoriedok ● 1 až 2 PL práškového cukru

Ovocie očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Plech vystelieme silikónovou podložkou vhodnou na pečenie a rúru predhrejeme na 80 °C. Ovocné pyré osladíme podľa chuti práškovým cukrom, ale nemusíme, a potom prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú zmes natrieme v tenkej vrstve na silikónovú podložku a dáme piecť na asi 6 až 7 hodín, kým nevznikne pevná kožovitá konzistencia. Ovocnú kožu stiahneme opatrne z podložky a nakrájame na pásiky. Zvinieme. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží štyri týždne.

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 7 hodín

Ovocné kože
Zdroj: Shutterstock