Reklama

Máte doma veľa ovocia a neviete čo s ním? Tieto OVOCNÉ KOŽE sú MŇAMKOU aj pre tých najmenších!

Ovocné kože

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Koniec leta sa nesie aj v znamení spracovania úrody. Ak máte doma veľa ovocia, ktoré neviete už ako zužitkovať, skúste tieto chutné kože.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KVETKA HORVÁTHOVÁ sa podelila o FANTASTICKÝ MRAZENÝ DEZERT, ktorý si isto zamilujete!
    Zdroj: Instagram/@kvetkah, canva

    Ovocná koža

    40 kúskov

    300 g malín alebo čučoriedok ● 1 až 2 PL práškového cukru

    Ovocie očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Plech vystelieme silikónovou podložkou vhodnou na pečenie a rúru predhrejeme na 80 °C. Ovocné pyré osladíme podľa chuti práškovým cukrom, ale nemusíme, a potom prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú zmes natrieme v tenkej vrstve na silikónovú podložku a dáme piecť na asi 6 až 7 hodín, kým nevznikne pevná kožovitá konzistencia. Ovocnú kožu stiahneme opatrne z podložky a nakrájame na pásiky. Zvinieme. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží štyri týždne.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas pečenia: 7 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Ovocné kože

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.