Máte doma veľa ovocia a neviete čo s ním? Tieto OVOCNÉ KOŽE sú MŇAMKOU aj pre tých najmenších!
23. 8. 2023, 6:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:20)

Zdroj: Shutterstock
Koniec leta sa nesie aj v znamení spracovania úrody. Ak máte doma veľa ovocia, ktoré neviete už ako zužitkovať, skúste tieto chutné kože.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Instagram/@kvetkah, canva
Ovocná koža
40 kúskov
300 g malín alebo čučoriedok ● 1 až 2 PL práškového cukru
Ovocie očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Plech vystelieme silikónovou podložkou vhodnou na pečenie a rúru predhrejeme na 80 °C. Ovocné pyré osladíme podľa chuti práškovým cukrom, ale nemusíme, a potom prepasírujeme cez jemné sitko. Prepasírovanú zmes natrieme v tenkej vrstve na silikónovú podložku a dáme piecť na asi 6 až 7 hodín, kým nevznikne pevná kožovitá konzistencia. Ovocnú kožu stiahneme opatrne z podložky a nakrájame na pásiky. Zvinieme. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží štyri týždne.
Čas prípravy: 10 minút
Čas pečenia: 7 hodín
Zdroj: Shutterstock
Ovocné kože