Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Najlepší recept na domácu jahodovú zmrzlinu, z ktorej nepriberiete ani gram!

Najlepší recept na domácu jahodovú zmrzlinu, z ktorej nepriberiete ani gram!

Zdroj: Istock

Reklama

Skvelý tip pre všetkých, ktorí to s chudnutím myslia naozaj vážne! 

Tento zdravý dezert neobsahuje mlieko, cukor, éčka, je 100 percentne vegánsky a mimoriadne chutný. Navyše, jeho príprava trvá len pár minút, ak si ovocie vopred zmrazíte.

Platí, že najlepšiu chuť získate z čerstvého ovocia. Ak ho nemáte, svet sa nezrúti, pokojne použite aj mrazené vrecko z obchodu.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Pripravte si:
4 hrnčeky čerstvých jahôd
2 stredne veľké banány
1 polievkovú lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
Ľadovo studenú voda podľa potreby
Postup na ďalšej strane.

Postup:
Jahody a banány očistíme a nakrájame na pravidelné kúsky. Ovocie rozdelíme (banány zvlášť - jahody zvlášť) a vložíme do dvoch samostatných nádob alebo uzatvárateľných sáčkov. Zamrazíme aspoň na 12 hodín.

Zamrazené jahody necháme 15 minút pri izbovej teplote. Následne ich prenesieme do kuchynského robota a rozsekáme na drobno. Pridáme mrazené banány a citrónovú šťavu. Zmes spracujeme do hladka. Pre dosiahnutie požadovanej - krémovej konzistencie pridáme šálku studenej vody.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Ihneď podávame. Pre pevnejšiu textúru preložíme do mraziacej nádoby a zmrazíme (asi 30 minút).

TIP: Hotovú zmrzlinu podávajte samostatne alebo ju ozdobte čerstvým ovocím a sviežimi lístkami mäty.

Zdroj: Istock

Ilustračný obrázok

Autor: Romana Kalická

Vyberáme pre vás niečo PLUS