Najlepší recept na domácu jahodovú zmrzlinu, z ktorej nepriberiete ani gram!
26. 8. 2022, 16:24

Zdroj: Istock
Skvelý tip pre všetkých, ktorí to s chudnutím myslia naozaj vážne!

Zdroj: Istock

Zdroj: Istock

Zdroj: Istock
Galéria k článku
Tento zdravý dezert neobsahuje mlieko, cukor, éčka, je 100 percentne vegánsky a mimoriadne chutný. Navyše, jeho príprava trvá len pár minút, ak si ovocie vopred zmrazíte.
Platí, že najlepšiu chuť získate z čerstvého ovocia. Ak ho nemáte, svet sa nezrúti, pokojne použite aj mrazené vrecko z obchodu.
Zdroj: Istock
Ilustračný obrázok
Pripravte si:
4 hrnčeky čerstvých jahôd
2 stredne veľké banány
1 polievkovú lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
Ľadovo studenú voda podľa potreby
Postup na ďalšej strane.
Postup:
Jahody a banány očistíme a nakrájame na pravidelné kúsky. Ovocie rozdelíme (banány zvlášť - jahody zvlášť) a vložíme do dvoch samostatných nádob alebo uzatvárateľných sáčkov. Zamrazíme aspoň na 12 hodín.
Zamrazené jahody necháme 15 minút pri izbovej teplote. Následne ich prenesieme do kuchynského robota a rozsekáme na drobno. Pridáme mrazené banány a citrónovú šťavu. Zmes spracujeme do hladka. Pre dosiahnutie požadovanej - krémovej konzistencie pridáme šálku studenej vody.
Zdroj: Istock
Ilustračný obrázok
Ihneď podávame. Pre pevnejšiu textúru preložíme do mraziacej nádoby a zmrazíme (asi 30 minút).
TIP: Hotovú zmrzlinu podávajte samostatne alebo ju ozdobte čerstvým ovocím a sviežimi lístkami mäty.
Zdroj: Istock
Ilustračný obrázok
Autor: Romana Kalická