Kuracie stehná na hrášku

4 porcie

500 g kuracích stehien ● 1 cibuľa  ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL repkového oleja ● 250 ml zeleninového vývaru ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 1 PL horčice ● 300 g hrášku ● 250 g malých nových zemiakov ● soľ ● mleté čierne korenie

Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Kuracie stehná rozpolíme a osušíme papierovou utierkou. Na hlbšej panvici alebo v hrnci rozpálime repkový olej. Sprudka na ňom opečieme kuracie stehná a vyberieme. Pridáme cibuľu a cesnak a krátko opražíme. Vrátime mäso, osolíme, okoreníme, vložíme očistené, podľa potreby nakrájané zemiaky, zamiešame paradajkový pretlak, horčicu a zalejeme vývarom. Varíme asi 30 minút. Potom vsypeme hrášok a dovaríme domäkka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 50 minút

Kuracie stehná na hrášku
Zdroj: Shutterstock