Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

NAJOBĽÚBENEJŠIE recepty na GULÁŠ! Divinový, zabíjačkový a dokonca aj s OLIVAMI! To je DOBROTA..

DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

Zdroj: GURMET

Reklama

Kto by odolal tanieru chutného hustého guláša? Skúste ho tentokrát pripraviť trocha inak, tieto recepty si isto zamilujete.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BANÁNOVÝ KOLÁČ úplne BEZ MÚKY, ale zato s kopou KOKOSU a ORECHOV! MŇAM
    Zdroj: Canva NCpZ

    ZABÍJAČKOVÝ BRAVČOVÝ GULÁŠ

    8 porcií

    700 g bravčovej krkovičky ● 500 g bravčových vnútorností (obličky, srdce, pečeň, jazyk) ● 2 PL bravčovej masti ● 3 cibule ● 1 PL mletej sladkej papriky ● 1 ČL drvenej rasce ● 3 strúčiky cesnaku ● 2 PL hladkej múky ● soľ ● mleté čierne korenie

    Mäso, vnútornosti a jazyk nakrájame na kocky. V kastróle zohrejeme masť a osmažíme na nej cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme mäso a vnútornosti a opečieme zo všetkých strán. Poprášime mletou paprikou a dusíme, kým sa neodparí šťava, ktorú mäso pustilo. Občas premiešame. Jemne osolíme, pridáme rascu a prelisovaný cesnak. Podlejeme vodou, aby mäso bolo takmer celé ponorené. Prikryté dusíme za občasného miešania 40 minút. Ak treba, podlejeme vodou. Odokryjeme, zvýšime teplotu a necháme vydusiť všetku šťavu. Zaprášime múkou, necháme ju osmažiť za stáleho miešania a po 3 minútach podlejeme hrnčekom horúcej vody. Premiešame a na miernom ohni necháme bublať asi 20 minút.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas varenia: 60 minút

    Zdroj: GURMET

    ZABÍJAČKOVÝ BRAVČOVÝ GULÁŠ

    DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

    4 porcie

    2 PL masti ● 2 väčšie cibule ● 100 g slaniny ● 600 g diviačieho pliecka ● 1 mrkva ● 1/4 zeleru ● 3 strúčiky cesnaku ● 1 ČL mletej červenej papriky ● 250 ml červeného vína ● 2 bobkové listy ● 5 guľôčok celého čierneho korenia ● 5 guľôčok borievky ● 5 guľôčok celého nového korenia ● soľ ● mleté čierne korenie ● 4 PL brusnicového džemu

    Do väčšieho hrnca dáme rozpáliť masť a pridáme slaninu nakrájanú na kocky. Keď sa tuk zo slaniny vyškvarí, pomaly na ňom restujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Medzitým pripravíme mäso a zeleninu: Mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Mrkvu nakrájame na kolieska, zeler nadrobno, cesnak na plátky. Keď je cibuľa mierne tmavá, poprášime ju mletou paprikou, premiešame a necháme ju rozvoňať. Pridáme mäso, zeleninu, cesnak a orestujeme. K mäsu pridáme všetko ostatné korenie, zalejeme vínom a privedieme do varu. Keď sa víno čiastočne odparí, zalejeme obsah hrnca vodou, aby v nej bolo mäso ponorené. Na miernom ohni dusíme 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom varenia vmiešame brusnicový džem a necháme dovariť.

    Čas prípravy: 60 minút

    Čas varenia: 90 minút

    Zdroj: GURMET

    DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

    VIEDENSKÝ GULÁŠ SO ŠPECLAMI

    6 porcií

    4 PL masti ● 1 kg cibule ● 1 kg hovädzej nožiny (mäso z lýtka) ● 2 PL mletej červenej papriky ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 1 bobkový list ● 2 guľôčky celého nového korenia ● soľ ● mleté čierne korenie

    NA ŠPECLE: 500 g hladkej múky ● 500 g vajec (približne 10 kusov) ● soľ ● 1 PL masla na opečenie

    V hrnci s hrubým dnom rozpálime masť, vsypeme cibuľu nakrájanú nadrobno a opečieme do hneda. Bude to trvať približne 20 minút. Keď je cibuľa hnedá, pridáme mäso nakrájané na kocky, necháme ho zatiahnuť a poprášime červenou paprikou. Keď paprika začne pekne voňať, primiešame pretlak a zalejeme vodou tak, aby mäso bolo ponorené. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a nové korenie. Privedieme do varu, potom stiahneme plameň na minimum a varíme približne 2 a pol až 3 hodiny, kým mäso nebude mäkké. Počas varenia občas pozrieme do hrnca, guláš premiešame, a ak je potrebné, dolejeme vodu. Zatiaľ pripravíme špecle. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Keď zovrie, trocha ju osolíme. V mise zmiešame múku, vajcia a soľ. Vznikne redšie cesto podobné ako to na halušky. Pomocou lisu ho pretlačíme do vriacej vody. Premiešame, aby sa špecle odlepili od dna a pár minút varíme. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové. Scedíme ich a odložíme do misy. Na panvici rozpálime maslo a špecle na ňom opečieme do zlatista. Podávame s gulášom.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 3 hodiny

    Zdroj: GURMET

    VIEDENSKÝ GULÁŠ SO ŠPECLAMI

    GULÁŠ S KLOBÁSOU

    4 až 6 porcií

    100 g slaniny ● 500 g bravčovej pečene ● 600 g krkovičky bez kosti ● 200 g klobásy (najlepšie štipľavá a papriková) ● 3 cibule ● 3 PL oleja ● 2 ČL mletej papriky ● 200 g paradajok z konzervy ● 1 ČL sušeného majoránu ● 5 strúčikov cesnaku ● čerstvý majorán na podávanie ● soľ ● mleté čierne korenie

    Slaninu nakrájame na drobné kocky, pečeň na menšie kúsky, mäso na väčšie kocky, klobásu na kolieska, cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej a opečieme na ňom slaninu. Pridáme cibuľu a opečieme do sklovita. Primiešame mäso, pečeň a klobásu, necháme ich zatiahnuť a zaprášime paprikou. Keď sa paprika rozvonia, pridáme paradajky. Mäso podlejeme vodou, aby bolo ponorené, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a pretlačeným cesnakom. Premiešame a dusíme do mäkka, kým sa nevytvorí hustá omáčka. Guláš podávame posypaný čerstvým majoránom.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 3 hodiny

    Zdroj: GURMET

    GULÁŠ S KLOBÁSOU

    GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM

    4 porcie

    400 g hovädzej nožiny ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 žltá paprika ● 1 červená paprika ● 400 g krájaných paradajok ● 2 vetvičky čerstvého tymianu ● olivový olej ● hrsť čiernych olív bez kôstky ● 100 ml ťažšieho červeného vína ● soľ ● mleté čierne korenie

    Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriky na kúsky, rozmarín nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a restujeme na ňom cibuľu, pridáme cesnak a krátko opečieme. Potom pridáme do hrnca mäso a necháme ho sprudka zatiahnuť. Prilejeme víno, necháme ho odpariť a nakoniec pridáme paradajky, papriky a rozmarín. Premiešame a varíme asi hodinu, kým nebude mäso mäkké. Priebežne môžeme podlievať trochou horúcej vody. Tesne pred koncom varenia vmiešame nakrájané olivy.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 70 minút

    Zdroj: GURMET

    GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM

    Zdieľať

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Zostali vám doma prezreté BANÁNY, skúste tento jednoduchý recept úplne BEZ MÚKY! MŇAM
      Zdroj: Canva NCpZ

      Vyberáme pre vás niečo PLUS