Reklama

NAJOBĽÚBENEJŠIE recepty na GULÁŠ! Divinový, zabíjačkový a dokonca aj s OLIVAMI! To je DOBROTA..

DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

Zdroj: GURMET

Reklama

Kto by odolal tanieru chutného hustého guláša? Skúste ho tentokrát pripraviť trocha inak, tieto recepty si isto zamilujete.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BANÁNOVÝ KOLÁČ úplne BEZ MÚKY, ale zato s kopou KOKOSU a ORECHOV! MŇAM
    Zdroj: Canva NCpZ

    ZABÍJAČKOVÝ BRAVČOVÝ GULÁŠ

    8 porcií

    700 g bravčovej krkovičky ● 500 g bravčových vnútorností (obličky, srdce, pečeň, jazyk) ● 2 PL bravčovej masti ● 3 cibule ● 1 PL mletej sladkej papriky ● 1 ČL drvenej rasce ● 3 strúčiky cesnaku ● 2 PL hladkej múky ● soľ ● mleté čierne korenie

    Mäso, vnútornosti a jazyk nakrájame na kocky. V kastróle zohrejeme masť a osmažíme na nej cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme mäso a vnútornosti a opečieme zo všetkých strán. Poprášime mletou paprikou a dusíme, kým sa neodparí šťava, ktorú mäso pustilo. Občas premiešame. Jemne osolíme, pridáme rascu a prelisovaný cesnak. Podlejeme vodou, aby mäso bolo takmer celé ponorené. Prikryté dusíme za občasného miešania 40 minút. Ak treba, podlejeme vodou. Odokryjeme, zvýšime teplotu a necháme vydusiť všetku šťavu. Zaprášime múkou, necháme ju osmažiť za stáleho miešania a po 3 minútach podlejeme hrnčekom horúcej vody. Premiešame a na miernom ohni necháme bublať asi 20 minút.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas varenia: 60 minút

    Zdroj: GURMET

    ZABÍJAČKOVÝ BRAVČOVÝ GULÁŠ

    DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

    4 porcie

    2 PL masti ● 2 väčšie cibule ● 100 g slaniny ● 600 g diviačieho pliecka ● 1 mrkva ● 1/4 zeleru ● 3 strúčiky cesnaku ● 1 ČL mletej červenej papriky ● 250 ml červeného vína ● 2 bobkové listy ● 5 guľôčok celého čierneho korenia ● 5 guľôčok borievky ● 5 guľôčok celého nového korenia ● soľ ● mleté čierne korenie ● 4 PL brusnicového džemu

    Do väčšieho hrnca dáme rozpáliť masť a pridáme slaninu nakrájanú na kocky. Keď sa tuk zo slaniny vyškvarí, pomaly na ňom restujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Medzitým pripravíme mäso a zeleninu: Mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Mrkvu nakrájame na kolieska, zeler nadrobno, cesnak na plátky. Keď je cibuľa mierne tmavá, poprášime ju mletou paprikou, premiešame a necháme ju rozvoňať. Pridáme mäso, zeleninu, cesnak a orestujeme. K mäsu pridáme všetko ostatné korenie, zalejeme vínom a privedieme do varu. Keď sa víno čiastočne odparí, zalejeme obsah hrnca vodou, aby v nej bolo mäso ponorené. Na miernom ohni dusíme 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Približne 15 minút pred koncom varenia vmiešame brusnicový džem a necháme dovariť.

    Čas prípravy: 60 minút

    Čas varenia: 90 minút

    Zdroj: GURMET

    DIVIAČÍ GULÁŠ NA VÍNE

    VIEDENSKÝ GULÁŠ SO ŠPECLAMI

    6 porcií

    4 PL masti ● 1 kg cibule ● 1 kg hovädzej nožiny (mäso z lýtka) ● 2 PL mletej červenej papriky ● 1 PL paradajkového pretlaku ● 1 bobkový list ● 2 guľôčky celého nového korenia ● soľ ● mleté čierne korenie

    NA ŠPECLE: 500 g hladkej múky ● 500 g vajec (približne 10 kusov) ● soľ ● 1 PL masla na opečenie

    V hrnci s hrubým dnom rozpálime masť, vsypeme cibuľu nakrájanú nadrobno a opečieme do hneda. Bude to trvať približne 20 minút. Keď je cibuľa hnedá, pridáme mäso nakrájané na kocky, necháme ho zatiahnuť a poprášime červenou paprikou. Keď paprika začne pekne voňať, primiešame pretlak a zalejeme vodou tak, aby mäso bolo ponorené. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a nové korenie. Privedieme do varu, potom stiahneme plameň na minimum a varíme približne 2 a pol až 3 hodiny, kým mäso nebude mäkké. Počas varenia občas pozrieme do hrnca, guláš premiešame, a ak je potrebné, dolejeme vodu. Zatiaľ pripravíme špecle. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Keď zovrie, trocha ju osolíme. V mise zmiešame múku, vajcia a soľ. Vznikne redšie cesto podobné ako to na halušky. Pomocou lisu ho pretlačíme do vriacej vody. Premiešame, aby sa špecle odlepili od dna a pár minút varíme. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové. Scedíme ich a odložíme do misy. Na panvici rozpálime maslo a špecle na ňom opečieme do zlatista. Podávame s gulášom.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 3 hodiny

    Zdroj: GURMET

    VIEDENSKÝ GULÁŠ SO ŠPECLAMI

    GULÁŠ S KLOBÁSOU

    4 až 6 porcií

    100 g slaniny ● 500 g bravčovej pečene ● 600 g krkovičky bez kosti ● 200 g klobásy (najlepšie štipľavá a papriková) ● 3 cibule ● 3 PL oleja ● 2 ČL mletej papriky ● 200 g paradajok z konzervy ● 1 ČL sušeného majoránu ● 5 strúčikov cesnaku ● čerstvý majorán na podávanie ● soľ ● mleté čierne korenie

    Slaninu nakrájame na drobné kocky, pečeň na menšie kúsky, mäso na väčšie kocky, klobásu na kolieska, cibuľu nadrobno. V hrnci rozpálime olej a opečieme na ňom slaninu. Pridáme cibuľu a opečieme do sklovita. Primiešame mäso, pečeň a klobásu, necháme ich zatiahnuť a zaprášime paprikou. Keď sa paprika rozvonia, pridáme paradajky. Mäso podlejeme vodou, aby bolo ponorené, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a pretlačeným cesnakom. Premiešame a dusíme do mäkka, kým sa nevytvorí hustá omáčka. Guláš podávame posypaný čerstvým majoránom.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 3 hodiny

    Zdroj: GURMET

    GULÁŠ S KLOBÁSOU

    GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM

    4 porcie

    400 g hovädzej nožiny ● 1 cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 1 žltá paprika ● 1 červená paprika ● 400 g krájaných paradajok ● 2 vetvičky čerstvého tymianu ● olivový olej ● hrsť čiernych olív bez kôstky ● 100 ml ťažšieho červeného vína ● soľ ● mleté čierne korenie

    Mäso očistíme, odblaníme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, papriky na kúsky, rozmarín nasekáme. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a restujeme na ňom cibuľu, pridáme cesnak a krátko opečieme. Potom pridáme do hrnca mäso a necháme ho sprudka zatiahnuť. Prilejeme víno, necháme ho odpariť a nakoniec pridáme paradajky, papriky a rozmarín. Premiešame a varíme asi hodinu, kým nebude mäso mäkké. Priebežne môžeme podlievať trochou horúcej vody. Tesne pred koncom varenia vmiešame nakrájané olivy.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas varenia: 70 minút

    Zdroj: GURMET

    GULÁŠ S OLIVAMI A VÍNOM

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Zostali vám doma prezreté BANÁNY, skúste tento jednoduchý recept úplne BEZ MÚKY! MŇAM
      Zdroj: Canva NCpZ