Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

NAJZNÁMEJŠÍ americký čerešňový koláč CHERRY PIE musíte vyskúšať! Recept priamo z AMERIKY!

ČEREŠŇOVÝ PÁJ

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Čerešničky, čerešničky, čerešne... Tento koláč máta v snoch nielen nešťastníka Jima z kultového filmu Prci, prci, prcičky... Ak ste tak ešte neurobili, rozhodne ho musíte vyskúšať!

Americký CHERRY PIE

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Teaser: V kuchyni s Peťou: Moje rýchle čokoládové kvetinky z lístkového cesta.

    12 kúskov

    NA CESTO: 320 g hladkej múky ● 1 ČL soli ● 2 PL krupicového cukru ● 90 g studeného masla ● 150 g studeného margarínu ● 120 ml ľadovej vody

    NA PLNKU: 500 g čerešní ● 200 ml čerešňovej šťavy ● 2 PL hnedého cukru ● 2 PL škrobovej múčky ● 1 ČL vanilkovej esencie ● 30 g masla

    NA KRUSTU: 2 PL hnedého cukru ● 1 vajce

    1. Múku a soľ premiešame, nasypeme na dosku a pomocou noža zapracujeme maslo a margarín. Postupne prilievame ľadovú vodu a miešame, kým nezískame kompaktné cesto. Nespracúvame pridlho. Cesto rozdelíme na polovice, zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu do chladničky odležať.

    2. Po vybratí necháme chvíľu postáť a potom rozvaľkáme na plát o niekoľko centimetrov väčší ako pripravená forma, mierne vymastená maslom. Prenesieme do formy, pričom vytvarujeme okraje.

    3. Pár lyžíc čerešňovej šťavy zmiešame so škrobom, zvyšok privedieme s vanilkovou esenciou a s cukrom do varu. Zamiešame škrobovú zmes a varíme, kým nezhustne. Stiahneme z ohňa a zamiešame vykôstkované čerešne. Nanesieme na cesto vo forme a posypeme nakrájaným maslom.

    4. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a nakrájame na dlhé pásy, ktoré položíme na koláč vo forme mriežky. Okraje popritláčame, prevísajúce časti odrežeme a cesto potrieme vymiešaným vajcom. Posypeme hnedým cukrom a pečieme pri teplote 170 °C asi 60 minút dozlatista.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas odležania: 1 hodina

    Čas pečenia: 60 minút

    Zdroj: Shutterstock

    ČEREŠŇOVÝ PÁJ

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.