Reklama

Našli ste v chladničke zabudnutý KARFIOL? Tieto fašírky z neho si zamilujete!

Karfiolové fašírky

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Došla vám fantázia, čo tím svojim navariť. Tieto fašírky si obľúbi celá rodina...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Vajíčková pomazánka z vyšibaných vajíčok
    Zdroj: autor

    Karfiolové fašírky

    4 porcie

    600 g karfiolu ● 2 vajcia ● 1 cibuľka ● 1/2 zväzku petržlenovej vňate ● 100 g nízkotučného tvarohu ● 50 g strúhaného syra gouda ● 150 g jemných ovsených vločiek ● 4 PL celozrnnej strúhanky ● soľ ● mleté čierne korenie ● štipka muškátového orieška ● 3 ČL repkového oleja

    Karfiol očistíme a nasekáme nahrubšie. Spolu s vajcami rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Petržlenovú vňať rovnako nasekáme. Ku karfiolovej zmesi pridáme tvaroh, strúhaný syr aj nasekanú cibuľu a vňať. Zapracujeme ovsené vločky a strúhanku a dochutíme soľou, korením a troškou muškátového orieška. Dobre premiešame a necháme 15 minút odstáť. Zo zmesi vytvarujeme menšie fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke alebo sezame a opekáme na troche rozpáleného repkového oleja.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas odležania: 15 minút

    Čas varenia: 6 minút/1 kus

    Zdroj: Shutterstock

    Karfiolové fašírky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.