Karfiolové fašírky

4 porcie

600 g karfiolu ● 2 vajcia ● 1 cibuľka ● 1/2 zväzku petržlenovej vňate ● 100 g nízkotučného tvarohu ● 50 g strúhaného syra gouda ● 150 g jemných ovsených vločiek ● 4 PL celozrnnej strúhanky ● soľ ● mleté čierne korenie ● štipka muškátového orieška ● 3 ČL repkového oleja

Karfiol očistíme a nasekáme nahrubšie. Spolu s vajcami rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Petržlenovú vňať rovnako nasekáme. Ku karfiolovej zmesi pridáme tvaroh, strúhaný syr aj nasekanú cibuľu a vňať. Zapracujeme ovsené vločky a strúhanku a dochutíme soľou, korením a troškou muškátového orieška. Dobre premiešame a necháme 15 minút odstáť. Zo zmesi vytvarujeme menšie fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke alebo sezame a opekáme na troche rozpáleného repkového oleja.

Čas prípravy: 15 minút

Čas odležania: 15 minút

Čas varenia: 6 minút/1 kus

Karfiolové fašírky
Zdroj: Shutterstock