Reklama

Našli ste v chladničke zabudnutý KARFIOL? Tieto fašírky z neho si zamilujete!

Karfiolové fašírky

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Došla vám fantázia, čo tím svojim navariť. Tieto fašírky si obľúbi celá rodina...

Karfiolové fašírky

4 porcie

600 g karfiolu ● 2 vajcia ● 1 cibuľka ● 1/2 zväzku petržlenovej vňate ● 100 g nízkotučného tvarohu ● 50 g strúhaného syra gouda ● 150 g jemných ovsených vločiek ● 4 PL celozrnnej strúhanky ● soľ ● mleté čierne korenie ● štipka muškátového orieška ● 3 ČL repkového oleja

Karfiol očistíme a nasekáme nahrubšie. Spolu s vajcami rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Petržlenovú vňať rovnako nasekáme. Ku karfiolovej zmesi pridáme tvaroh, strúhaný syr aj nasekanú cibuľu a vňať. Zapracujeme ovsené vločky a strúhanku a dochutíme soľou, korením a troškou muškátového orieška. Dobre premiešame a necháme 15 minút odstáť. Zo zmesi vytvarujeme menšie fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke alebo sezame a opekáme na troche rozpáleného repkového oleja.

Čas prípravy: 15 minút

Čas odležania: 15 minút

Čas varenia: 6 minút/1 kus

Zdroj: Shutterstock

Karfiolové fašírky

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.