Rukolová nátierka

4 porcie

120 g smotanového syra ● 180 g bieleho jogurtu ● 1 ČL citrónovej šťavy ● 100 g rukoly ● 1 jarná cibuľka ● 40 g píniových orieškov ● mleté čierne korenie ● soľ

Smotanový syr spolu s jogurtom a citrónovou šťavou vymiešame dohladka. Rukolu opláchneme, osušíme a nakrájame najemno. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Píniové oriešky zľahka opražíme na suchej panvici a potom nasekáme alebo pomelieme. Pridáme spolu s rukolou a jarnou cibuľkou do smotanovej zmesi a dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením a podávame na plátku celozrnného chlebíka.

Čas prípravy: 10 minút

Rukolová nátierka
Zdroj: Shutterstock