Nátierok poznáme habadej: No skúšali ste už túto z chrumkavej rukoly? Budete očarení!
23. 1. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:13)

Zdroj: Shutterstock
Receptov na chutné nátierky na chlebík nie je nikdy dosť. Túto ste už skúšali?
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku

Rukolová nátierka
4 porcie
120 g smotanového syra ● 180 g bieleho jogurtu ● 1 ČL citrónovej šťavy ● 100 g rukoly ● 1 jarná cibuľka ● 40 g píniových orieškov ● mleté čierne korenie ● soľ
Smotanový syr spolu s jogurtom a citrónovou šťavou vymiešame dohladka. Rukolu opláchneme, osušíme a nakrájame najemno. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Píniové oriešky zľahka opražíme na suchej panvici a potom nasekáme alebo pomelieme. Pridáme spolu s rukolou a jarnou cibuľkou do smotanovej zmesi a dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením a podávame na plátku celozrnného chlebíka.
Čas prípravy: 10 minút
Zdroj: Shutterstock
Rukolová nátierka