Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nepečený JABLKOVÝ koláč: Zamiluje si ho celá vaša rodina a tento fantastický DEZERT máte hotový raz-dva!

Nepečený JABLKOVÝ koláč: Zamiluje si ho celá vaša rodina a tento fantastický DEZERT máte hotový raz-dva!

Zdroj: Fitshaker.sk

Reklama

Tento jednoduchý nepečený jablkový koláčik chutí ako detská výživa. Jeho príprava je nenáročná a navyše aj vyzerá veľmi pekne, takže ho môžete hrdo ponúknuť návšteve.

Potrebujete:

  • 1 kg jabĺk
  • 650 ml vody
  • 2 vanilkové bio pudingy
  • 2 balíky špaldových piškót (cca 250 g)
  • 2 kyslé smotany na vrch (nemusí byť)
  • trošku domáceho medu (voliteľné)
  • mletú škorica na posypanie

Zdroj: Getty/Marko Veskovic

Ilustračný obrázok

Príprava:

1. Jablká očistíte a nastrúhate. Dáte ich do hrnca spolu s 250 ml vody a privediete k varu.
2. Pudingy vymiešate so zvyšnými 400 ml vody a pridáte k jablkovej zmesi. Chvíľu povaríte a odstavíte.
3. Potom už len striedate piškóty s jablkovou hmotnou v tortovej forme o priemere 26 cm.
4. Na vrch môžete vymiešať kyslé smotany s trochou medu a posypať škoricou.
5. Koláč necháte cez noc dobre zachladiť a na druhý deň servírujete.

Tip: Použiť môžete aj hrušky, či ich kombináciu s jablkami.

Zdroj: Fitshaker.sk

Ilustračný obrázok

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

331 kcal

1 385 kJ

9 g

56 g

5,5 g

4 g

Doba prípravy na cca 8 porcií: 30 minút + chladenie cez noc. Vhodné pre deti od 1,5 roka.

Autor: Viki Janov, Fitshaker.sk

Vyberáme pre vás niečo PLUS