Nepečený JABLKOVÝ koláč: Zamiluje si ho celá vaša rodina a tento fantastický DEZERT máte hotový raz-dva!
10. 4. 2023, 11:30

Zdroj: Fitshaker.sk
Tento jednoduchý nepečený jablkový koláčik chutí ako detská výživa. Jeho príprava je nenáročná a navyše aj vyzerá veľmi pekne, takže ho môžete hrdo ponúknuť návšteve.
Potrebujete:
- 1 kg jabĺk
- 650 ml vody
- 2 vanilkové bio pudingy
- 2 balíky špaldových piškót (cca 250 g)
- 2 kyslé smotany na vrch (nemusí byť)
- trošku domáceho medu (voliteľné)
- mletú škorica na posypanie
Zdroj: Getty/Marko Veskovic
Ilustračný obrázok
Príprava:
1. Jablká očistíte a nastrúhate. Dáte ich do hrnca spolu s 250 ml vody a privediete k varu.
2. Pudingy vymiešate so zvyšnými 400 ml vody a pridáte k jablkovej zmesi. Chvíľu povaríte a odstavíte.
3. Potom už len striedate piškóty s jablkovou hmotnou v tortovej forme o priemere 26 cm.
4. Na vrch môžete vymiešať kyslé smotany s trochou medu a posypať škoricou.
5. Koláč necháte cez noc dobre zachladiť a na druhý deň servírujete.
Tip: Použiť môžete aj hrušky, či ich kombináciu s jablkami.
Zdroj: Fitshaker.sk
Ilustračný obrázok
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
331 kcal 1 385 kJ | 9 g | 56 g | 5,5 g | 4 g |
Doba prípravy na cca 8 porcií: 30 minút + chladenie cez noc. Vhodné pre deti od 1,5 roka.
Autor: Viki Janov, Fitshaker.sk