Reklama

Neviete čo piecť na VEĽKÚ NOC? Skúste naše ČOKOLÁDOVÉ DOBROTY! Všetci maškrtníci budú nadšení!

Čokoládový baranček s čerešňami

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Tie najlepšie sviatočné recepty so sladkou čokoládou. Kto by vedel odolať?!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Oslávte JAR dokonale krémovým CHEESECAKOM so šťavnatými jahodami!
    Zdroj: NČpŽ

    Baranček s čerešňami

    1 kus

    80 g hladkej múky ● 30 g vlašských orechov ● 60 g zaváraných čerešní ● 2 vajcia ● 100 g zmäknutého masla ● 30 g práškového cukru ● štipka soli ● 1 balíček vanilkového cukru ● kôra z 1 citróna ● 40 g čokolády (horkej, rozpustenej) ● 1 až 2 PL umu ● 60 g práškového cukru

    Formu na barančeka vytrieme maslom a vysypeme múkou. Rúru predhrejeme na 170 °C. V mise premiešame múku s vlašskými orechmi nasekanými najemno. Čerešne zlejeme, necháme odkvapkať a nasekáme. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, so soľou, s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou dokrémova. Pridáme rozpustenú čokoládu a šľaháme ďalšie 2 minúty. Po jednom zašľaháme žĺtky aj um. Bielky vyšľaháme na pevný sneh, pričom zašľaháme aj kryštálový cukor. Opatrne zapracujeme polovicu snehu. Následne zamiešame múčnu zmes aj čerešne. Nakoniec nadľahčíme zvyšným snehom. Opatrne nanesieme cesto do formy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť. Potom vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Podávame posypané práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Čokoládový baranček s čerešňami

    Veľkonočné rocky road

    20 kúskov

    200 g mliečnej čokolády ● 100 g horkej čokolády ● 100 g maslových sušienok ● 80 g orechov (vlašských, lieskovcov) ● 120 g čokoládových vajíčok (malé cukrové, väčšie) ● 1 hrsť malých penových cukríkov ● 125 g masla ● 3 PL medu

    Mliečnu a horkú čokoládu nasekáme nahrubo. Rovnako nalámeme aj maslové sušienky. Orechy nasekáme nahrubo. Do horúceho vodného kúpeľa vložíme misu s maslom a medom. Necháme rozpustiť a pridáme nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa všetko nespojí. Vsypeme orechy, sušienky a penové cukríky a premiešame. Nanesieme do formy vystlanej potravinárskou fóliou a zarovnáme. Posypeme čokoládovými vajíčkami a dáme najmenej na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme, odstránime fóliu a nakrájame na kocky.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Veľkonočné rocky road

    Krémový nepečený cheesecake

    8 kúskov

    NA KORPUS: 250 g čokoládových sušienok ● 75 g tekutého masla

    NA PLNKU: 200 g horkej čokolády ● 400 g smotanového syra ● 125 g krupicového cukru ● 1 ČL vanilkového cukru ● 2 PL kakaa ● 225 ml smotany na šľahanie

    NA OZDOBU: 125 ml smotany na šľahanie ● 3 PL práškového cukru ● 25 g strúhanej čokolády ● čokoládové vajíčka ● veľkonočné cukrovinky

    Na korpus rozdrvíme sušienky valčekom najemno. Zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme na dno tortovej formy s odnímateľným dnom. Dáme do mrazničky. Na plnku nalámeme čokoládu a rozpustíme ju nad horúcim vodným kúpeľom. V druhej mise vymiešame cukor, smotanový syr, vanilkový cukor a kakao dohladka. Zapracujeme rozpustenú čokoládu aj vyšľahanú šľahačku. Nanesieme na korpus, povrch uhladíme, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky stuhnúť. Krátko pred podávaním ozdobíme šľahačkou, ktorú sme si pripravili vyšľahaním smotany na šľahanie a práškového cukru. Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme cukrovinkami.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Shutterstock

    Krémový nepečený cheesecake

    Dvojfarebné kysnuté koláčiky

    9 kúskov

    550 g hladkej múky ● 300 ml mlieka ● štipka soli ● 5 g droždia ● 50 g masla ● 100 g cukru ● 2 vajcia ● 1/2 ČL kardamómu ● štipka muškátového orieška ● dreň z 1 vanilkového struku ● 50 g čokolády ● 100 g nasekaných mandlí

    Mandle opečieme na suchej panvici a potom nasekáme nadrobno. Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom dokrémova. Všetky suroviny až na čokoládu spolu zmiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej zapracujeme rozpustenú čokoládu. Obe cestá prikryjeme utierkou a necháme asi 14 hodín kysnúť v chladničke. Počas kysnutia občas poprekladáme (prvýkrát až po 10 hodinách) a necháme ďalej kysnúť. Vykysnuté cestá potom rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a položíme na seba. Nakrájame na 9 dlhších pásov. Tie stočíme do slimákov a dáme do formy na mafiny vytretej masťou. Prikryjeme utierkou a necháme ešte dve hodiny kysnúť. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 50 °C a necháme vnútri koláčiky ešte podkysnúť, kým teplotu zvýšime na 180 °C. Pečieme 35 až 40 minút dozlatista.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas kysnutia: 17 hodín

    Čas pečenia: 35 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Dvojfarebné kysnuté koláčiky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.