Neviete čo na RAŇAJKY? Táto hubová omeleta je hotová raz dva a chutí FANTASTICKY!
16. 1. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:13)

Zdroj: Shutterstock
Dostane vás svojou ľahkou prípravou a dokonalou kombináciou chutí...
Hubová omeleta s čedarom
4 porcie
300 g hnedých šampiňónov ● 1 šalotka ● 2 PL olivového oleja ● soľ ● mleté čierne korenie ● 8 vajec ● 100 ml mlieka ● štipka kurkumy ● 90 g čedaru ● trocha petržlenovej vňate na posypanie
Huby očistíme a nakrájame na plátky. Šalotku ošúpeme a nasekáme. Na panvici rozpálime 1 PL oleja. Pridáme huby a šalotku a krátko opekáme. Osolíme, okoreníme a dáme bokom. Vajcia vymiešame s mliekom, pridáme kurkumu, soľ a korenie. Čistú panvicu pokvapkáme zvyškom oleja, nalejeme štvrtinu vajcovej zmesi, obložíme štvrtinou húb a necháme stuhnúť. Posypeme štvrtinou nastrúhaného syra a necháme roztopiť. Rovnako postupujeme aj so zvyšnými omeletami. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 15 minút
Zdroj: Shutterstock
Hubová omeleta s čedarom