Zdravá bublanina s jahodami

8 kúskov

3 vajcia ● 120 g brezového práškového cukru ● 200 g zmäknutého masla ● dreň z 1 vanilkového struku ● 100 g mandľovej múky ● 50 g kokosovej múky ● 1 balíček prášku z vínneho kameňa ● štipka soli ● 100 ml kokosového mlieka ● 400 g jahôd

Vajcia vyšľaháme s brezovým cukrom, maslom a vanilkovou dreňou dopenista. V druhej mise zmiešame mandľovú a kokosovú múku, prášok do pečiva a soľ a zapracujeme do vajcovej zmesi. Pomaly zamiešavame tenkým pramienkom aj kokosové mlieko. Formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a nalejeme cesto. Jahody očistíme a prepolíme. Naukladáme na cesto a jemne zatlačíme. Pečieme pri teplote 170 °C asi 50 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým brezovým cukrom.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 50 minút

Zdravá jahodová bublanina
Zdroj: Shutterstock

Vyskúšajte aj tento recept: