Niet nad chutnú ŠŤAVNATÚ BUBLANINU s jahodami: Pri tejto nemusíte mať obavy ani o svoju postavu
11. 5. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:05)

Zdroj: Shutterstock
Hotové sú raz dva, najlepšie chutia so sezónnym ovocím a upiecť ich zvládne naozaj KAŽDÝ! Bublaniny sú hitom každej gazdinky a pri tejto navyše nemusíte mať strach ani o svoju váhu.
Zdravá bublanina s jahodami
8 kúskov
3 vajcia ● 120 g brezového práškového cukru ● 200 g zmäknutého masla ● dreň z 1 vanilkového struku ● 100 g mandľovej múky ● 50 g kokosovej múky ● 1 balíček prášku z vínneho kameňa ● štipka soli ● 100 ml kokosového mlieka ● 400 g jahôd
Vajcia vyšľaháme s brezovým cukrom, maslom a vanilkovou dreňou dopenista. V druhej mise zmiešame mandľovú a kokosovú múku, prášok do pečiva a soľ a zapracujeme do vajcovej zmesi. Pomaly zamiešavame tenkým pramienkom aj kokosové mlieko. Formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a nalejeme cesto. Jahody očistíme a prepolíme. Naukladáme na cesto a jemne zatlačíme. Pečieme pri teplote 170 °C asi 50 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým brezovým cukrom.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 50 minút
Zdroj: Shutterstock
Zdravá jahodová bublanina
Vyskúšajte aj tento recept:
