Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Niet nad dobrý chrumkavý, šťavnatý a ešte HORÚCI REZEŇ! Zabudnite na klasiku, tieto sú STROP!

Chrumkavé rezne s kukuričnými lupienkami

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

A to nie hocijaké. Veď kto by si nedoprial šťavnaté mäsko s chrumkavou kôrkou? A tie naše sú ešte aj s niečím navyše. Dobrú chuť!

So zemiakovou krustou

4 porcie

4 rezne (bravčové karé) ● soľ ● mleté čierne korenie ● 700 g zemiakov ● 2 PL dijonskej horčice ● 2 PL repkového oleja

Rezne naklepeme na tenšie plátky a osušíme papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Jemne osolíme a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu. Rezne potrieme z jednej strany horčicou a obložíme nastrúhanými zemiakmi. Na hlbšej panvici rozpálime olej a uložíme naň rezne zo zemiakovej strany nadol. Opekáme asi 5 minút a obrátime. Dopekáme asi 4 minúty a môžeme podávať.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 9 minút/1 kus

Zdroj: Shutterstock

Rezne pod zemiakovou perinkou

Chrumkavé s kukuričnými vločkami

4 porcie

600 g kuracích pŕs ● so ľ● mleté čierne korenie ● 80 g hladkej múky ● 2 vajcia ● 150 g kukuričných vločiek ● olej na vyprážanie ● citrón ● bataty ako príloha

Kuracie prsia očistíme, osušíme papierovou utierkou, prípadne nakrájame na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme. Do jednej misky nasypeme múku, v druhej miske vyšľaháme vajcia a do tretej misky nasypeme kukuričné vločky, ktoré rukami zľahka rozdrvíme na menšie časti. Rezne obaľujeme v múke, vo vajciach a nakoniec vo vločkách– v tejto postupnosti. Opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou, s varenými batatmi a cibuľkou.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 8 minút/1 kus

Zdroj: Shutterstock

Chrumkavé rezne s kukuričnými lupienkami

So syrovo-hruškovou plnkou

4 porcie

200 g tvrdého syra (eidam, ementál) ● 1 hruška ● 4 bravčové rezne (po 160 g) ● soľ ● mleté čierne korenie ● 100 g strúhanky ● 100 g mletých mandlí ● 2 vajcia ● múka na obalenie ● slnečnicový olej na vyprážanie

Syr nakrájame na tenké plátky. Hrušku ošúpeme, jadro vyrežeme a dužinu nakrájame tiež na tenké plátky. Rezne zľahka naklepeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Polovicu obložíme syrom a plátkami hrušky. Prikryjeme voľnou polovicou mäsa, upevníme špáradlom. V jednej miske zmiešame mandle so strúhankou, v druhej vyšľaháme vajcia a do tretej nasypeme čistú múku. Rezne obaľujeme v postupnosti múka, vajcia, strúhanka zo všetkých strán. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s americkými zemiakmi.

Čas prípravy: 20 minút

Čas vyprážania: 8 minút

Zdroj: Shutterstock

Plnené rezne s hruškou a so syrom

Vyskúšajte aj tento recept:

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.