Niet nad dobrý chrumkavý, šťavnatý a ešte HORÚCI REZEŇ! Zabudnite na klasiku, tieto sú STROP!
22. 3. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:04)

Zdroj: Shutterstock
A to nie hocijaké. Veď kto by si nedoprial šťavnaté mäsko s chrumkavou kôrkou? A tie naše sú ešte aj s niečím navyše. Dobrú chuť!
So zemiakovou krustou
4 porcie
4 rezne (bravčové karé) ● soľ ● mleté čierne korenie ● 700 g zemiakov ● 2 PL dijonskej horčice ● 2 PL repkového oleja
Rezne naklepeme na tenšie plátky a osušíme papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Jemne osolíme a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu. Rezne potrieme z jednej strany horčicou a obložíme nastrúhanými zemiakmi. Na hlbšej panvici rozpálime olej a uložíme naň rezne zo zemiakovej strany nadol. Opekáme asi 5 minút a obrátime. Dopekáme asi 4 minúty a môžeme podávať.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 9 minút/1 kus
Zdroj: Shutterstock
Rezne pod zemiakovou perinkou
Chrumkavé s kukuričnými vločkami
4 porcie
600 g kuracích pŕs ● so ľ● mleté čierne korenie ● 80 g hladkej múky ● 2 vajcia ● 150 g kukuričných vločiek ● olej na vyprážanie ● citrón ● bataty ako príloha
Kuracie prsia očistíme, osušíme papierovou utierkou, prípadne nakrájame na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme. Do jednej misky nasypeme múku, v druhej miske vyšľaháme vajcia a do tretej misky nasypeme kukuričné vločky, ktoré rukami zľahka rozdrvíme na menšie časti. Rezne obaľujeme v múke, vo vajciach a nakoniec vo vločkách– v tejto postupnosti. Opekáme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame pokvapkané citrónovou šťavou, s varenými batatmi a cibuľkou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 8 minút/1 kus
Zdroj: Shutterstock
Chrumkavé rezne s kukuričnými lupienkami
So syrovo-hruškovou plnkou
4 porcie
200 g tvrdého syra (eidam, ementál) ● 1 hruška ● 4 bravčové rezne (po 160 g) ● soľ ● mleté čierne korenie ● 100 g strúhanky ● 100 g mletých mandlí ● 2 vajcia ● múka na obalenie ● slnečnicový olej na vyprážanie
Syr nakrájame na tenké plátky. Hrušku ošúpeme, jadro vyrežeme a dužinu nakrájame tiež na tenké plátky. Rezne zľahka naklepeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme. Polovicu obložíme syrom a plátkami hrušky. Prikryjeme voľnou polovicou mäsa, upevníme špáradlom. V jednej miske zmiešame mandle so strúhankou, v druhej vyšľaháme vajcia a do tretej nasypeme čistú múku. Rezne obaľujeme v postupnosti múka, vajcia, strúhanka zo všetkých strán. Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Podávame s americkými zemiakmi.
Čas prípravy: 20 minút
Čas vyprážania: 8 minút
Zdroj: Shutterstock
Plnené rezne s hruškou a so syrom
Vyskúšajte aj tento recept:
