Hrnčeková bábovka s acidkom

12 kúskov

1 a 1/4 šálky trstinového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru ● 3/4 šálky oleja ● 3 vajcia ● nastrúhaná kôra z citróna ● 1 a 1/2 šálky acidka ● 2 šálky hladkej špaldovej múky ● 2 a 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/2 ČL sódy bikarbóny ● štipka soli ● 250 g čerešní

Cukry vymiešame s olejom, vajcami a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Prilejeme acidko, zašľaháme a prisypeme suché suroviny. Dobre premiešame. Cesto vlejeme do väčšej formy na bábovku vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Zapustíme doň odkôstkované čerešne a dáme piecť na 40 až 45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať cukrom.

Čas prípravy: 5 minút

Čas pečenia: 45 minút

Čerešňová bábovka s acidkom
Zdroj: Shutterstock