NIKDY vás NEOMRZÍ: Tradičná BÁBOVKA S KYSLÝM MLIEKOM ako od babičky hotová do 5 minút!
26. 5. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:06)

Zdroj: Shutterstock
Ak aj u vás patrí bábovka medzi najobľúbenejšie koláče, isto musíte vyskúšať aj tu našu. Šťavnatá, jemná a podľa tradičnej receptúry.

Hrnčeková bábovka s acidkom
12 kúskov
1 a 1/4 šálky trstinového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru ● 3/4 šálky oleja ● 3 vajcia ● nastrúhaná kôra z citróna ● 1 a 1/2 šálky acidka ● 2 šálky hladkej špaldovej múky ● 2 a 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/2 ČL sódy bikarbóny ● štipka soli ● 250 g čerešní
Cukry vymiešame s olejom, vajcami a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Prilejeme acidko, zašľaháme a prisypeme suché suroviny. Dobre premiešame. Cesto vlejeme do väčšej formy na bábovku vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Zapustíme doň odkôstkované čerešne a dáme piecť na 40 až 45 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať cukrom.
Čas prípravy: 5 minút
Čas pečenia: 45 minút
Zdroj: Shutterstock
Čerešňová bábovka s acidkom