Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nízkokalorický KOLÁČ plný bielkovín? Zoznámte sa s odľahčeným TALIANSKYM Migliaccio od mladej foodbloggerky

Nízkokalorický KOLÁČ plný bielkovín? Zoznámte sa s odľahčeným TALIANSKYM Migliaccio od mladej foodbloggerky

Zdroj: Getty/Leonhard Kraisser

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Jeden kúsok tohto skvelého koláča má len 179 kalórií!

Lahodný, krémový, rýchly a zároveň nízkokalorický? To je ricottovo-krupicový koláč od mladej slovenskej tvorkyne receptov Simony Malkovej.

Chcela jesť zdravo, no milovala sladké. Našli ste sa v jej svete aj vy? Simona premenou tradičných receptov na ich fit verzie dokázala, že aj sladkosti môžu byť nutrične hodnotné a chutné.

Chytila sa aj krémového talianskeho koláča Migliaccio. Táto lahodná pochúťka bola už vo svojej pôvodnej verzií skoro ideálna, ale vždy je predsa čo vylepšovať.

Veľmi dôležité je, aby ste koláč nechali pred krájaním poriadne vychladnúť, a to isté platí aj o krupicovej kaši v ňom. Recept nájdete na ďalšej strane.

Potrebujete:

250 g ricotty
3 vajíčka
150 g krupice
400 ml mlieka
350 ml vody
120 g trstinového cukru
Kôra z 1 citróna
20 g masla + na vymastenie formy

Ako na to?

Uvarte krupicovú kašu. Do hrnca dajte mlieko, vodu, maslo, krupicu a citrónovú kôru. Uvarte hustú krupicovú kašu a nechajte ju dobre vychladnúť. Medzitým vyšľahajte vajíčka s cukrom do hustej peny. Do vaječnej peny zašľahajte ricottu a na záver vychladnutú krupicovú kašu.

Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy (priemer cca 20 cm), jemne ho uhlaďte a pečte pri teplote 180 stupňov približne hodinu. Pred krájaním nechajte koláč úplne vychladnúť. Dobrú chuť!

Autor: Petra Wachman

Vyberáme pre vás niečo PLUS